Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 16:59

Προσκλητήριο ανάπτυξης και κοινωνικής οικονομίας από την Ένωση Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο: Ημερίδα για το μεγάλο επενδυτικό σχέδιο των 34 ενεργειακών έργων και τη συμμετοχή των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας σε αυτά.

Υπό τον κεντρικό συντονισμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, οι  Ενεργειακές Κοινότητες «Ένωση Αγρινίου» και «Ανεμόεσσα Ακαρνανία», έχοντας καταθέσει 34 έργα στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικής ισχύος 168Mw, έτοιμες πλέον να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου, καλούμε τους Αιτωλοακαρνάνες να παραστούν στην ενημερωτική εκδήλωση-ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, προκειμένου να πληροφορηθούν το τι περιλαμβάνει το εν λόγω σχέδιο και το πώς οι ίδιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την ασφαλή και ουσιαστική αύξηση του εισοδήματος των μελών της Ένωσης Αγρινίου και των παραγωγών του Συνεταιρισμού από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι και αναλυτικά θα ενημερωθούν στην ημερίδα για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν και να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής στις Ενεργειακές Κοινότητες, ώστε να επωφεληθούν από το όλο καινοτόμο εγχείρημα, το οποίο και ανοίγει ένα νέο πεδίο παραγωγής ενέργειας μέσω ΑΠΕ, απόλυτα προσανατολισμένη στην αρχή της τοπικότητας.

Σημειώνουμε ότι μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, με κύριο στόχο την αειφορία και τον σεβασμό στο περιβάλλον, η Ένωση Αγρινίου και οι διοργανώτριες Ενεργειακές Κοινότητες φιλοδοξούμε, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά, να δημιουργήσουμε ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία.

Η πρωτοβουλία, αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή πολιτική της χώρας και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της εξίσου μεγάλης προσπάθειας στην οποία πρωτοστάτησε η Ένωση, με τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Το επενδυτικό σχέδιο  υπηρετεί τον εθνικό στόχο της κοινωνικής οικονομίας και της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, όπως αυτή έχει καθοριστεί από το ΥΠΕΚΑ και η υλοποίησή του θα έχει στην τελική του έκβαση μετρήσιμο οικονομικό αποτέλεσμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, σε σχετική του δήλωση επισημαίνει:

«Υστέρα από συστηματική δουλειά, έχοντας πλέον και το θεσμικό πλαίσιο να καθορίζει με σαφήνεια το τι μπορούμε να κάνουμε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλέσουμε τους Αιτωλοακαρνάνες συμπατριώτες μας να γίνουν αυτοί που θα αναλάβουν οι ίδιοι, για δικό τους λογαριασμό, να αξιοποιήσουν προς όφελος των ιδίων και των οικογένειών τους τις δυνατότητες που μας δίνει ο τόπος και τις ευκαιρίες που μας παρέχει ο νόμος.

Με τις Ενεργειακές Κοινότητες και με τα 34 έργα που έχουμε καταθέσει, καθιστούμε την Αιολική Ενέργεια υπόθεση όχι κάποιων μεγαλοεπενδυτών, αλλά όλων των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Ένωση Αγρινίου πάντα ήμασταν προσανατολισμένοι στο να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και την οικονομία του νομού μας. Και καταφέραμε, ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, να κάνουμε σοβαρές επενδύσεις. Θεωρώ ότι αυτό που τώρα ξεκινάμε, είναι το πιο σημαντικό. Στην ημερίδα θα εξηγήσουμε το γιατί. Προσωπικά είμαι βέβαιος πως το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο. Διότι η ευκαιρία είναι πραγματικά μεγάλη».

Διαβάστηκε 2167 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.