Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 23:26

Στο Αγρίνιο το 1ο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Footvolley με τους καλύτερους αθλητές σε Ελλάδα και Ευρώπη (Σ/Κ 22-23/9/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο του τουρνουά «Footvolley Greece 2001» που θα διεξαχθεί στο EMILEON το ερχόμενο Σ/Κ 22-23/9/2018 , οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα το απόγευμα. Σε αυτή συμμετείχαν ο Δημοσιογράφος Χρήστος Στούμπος, ο κος Μαρτσέλο Ντα Κόστα (Προεδρος την Ομοσπονδίας «Footvolley Greece 2001») ο Πρόεδρος του Παναιτωλικό κος Μάκης Μπελεβώνης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Χριστίνα Σταρακά και ο κος Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, προπονητής της Κ20 του Παναιτωλικού.

Στην συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν στο πως προέκυψε η ιδέα, αλλά και πως κατέστη δυνατή η υλοποίηση της. Επίσης τονίστηκε το γεγονός οτι στο τουρνουά αυτό  θα συμμετέχουν οι καλύτεροι σύλλογοι της Ελλάδας (τέσσερις) και κάποιοι από τους καλύτερους στην Ευρώπη (οκτώ). Η διοργάνωση υλοποιείται απο τον Παναιτωλικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Footvolley Greece 2001».

image 03

Ο κος Μαρτσέλο Ντα Κόστα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας «Footvolley Greece 2001»,  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκη Μπελεβώνη και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, οι οποίοι πίστεψαν σε αυτό που είχε ο ίδιος στο μυαλό του γι’ αυτή τη διοργάνωση. Εξέφρασε την επιθυμία κάποια μέρα το footvolley να παίζεται και στο Αγρίνιο καθώς υπάρχουν οι εγκαταστάσεις, και επεσήμανε μάλιστα οτι λίγοι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Αγρίνιο (στο EMILEON). Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της διοργάνωσης που θα περιέχει μουσική, χορό και άλλα πολλά εβεντ που θα ικανοποιήσουν όσους βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο Emileon. Εκτός των άλλων στάθηκε και στο γεγονός οτι πολλοί σύλλογοι ανα την Ελλάδα εξέφρασαν παράπονα που δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν στο τουρνουά αφού επιλέχθηκαν μόνο οι τέσσερις καλύτεροι από την Ελλάδα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους οκτώ Ευρωπαϊκούς συλλόγους που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση αφού πρόκειται για κάποιους από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

image 05

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, κος Μάκης Μπελεβώνης, αναφέρθηκε αρχικά στο πως προέκυψε η ιδέα διεξαγωγής του τουρνουά στο Αγρίνιο. Αυτό έγινε οταν προσκεκλημένος απο τον  Μαρτσέλο Ντα Κόστα, να παρακολουθήσει ένα τουρνουά footvolley στον Πειραιά. Σε αυτό το τουρνουά συμμετείχε και ο Λουτσιάνο, (ο οποίος τώρα έχει αναλάβει πόστο στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού), όπως και άλλοι μεγάλοι αθλητές όπως ο Τζιοβάνι κλπ. Ο κος Μάκης Μπελεβώνης εντυπωσιάστηκε από το θέαμα που προσέφερε το footvoley και έτσι προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην εδώ διοργάνωση.

image 06

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής μίας τέτοιας διοργάνωσης στην περιοχή μας. Σημείωσε οτι ο Μαρτσέλο Ντα Κόστα της έδειξε κάποια βίντεο από αντίστοιχες διοργανώσεις στο εξωτερικό, οι οποίες την εντυπωσίασαν. Επεσήμανε το γεγονός οτι αυτό το εγχείρημα είναι αρκετά τολμηρό και δύσκολο, αλλά πιστεύει πως θα πετύχει και ο κόσμος που θα βρεθεί στο Emileon θα απολαύσει το θέαμα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φιλεκπαιδευτικό έργο του Παναιτωλικού ο οποίος ποτέ δεν σταμάτησε την κοινωνική του προσφορά. τόνισε οτι η Περιφέρεια από την πλευρά της δίνει μεγάλη σημασία στον αθλητισμό και συνεργάζεται με όλους τους συλλόγους για να καλλιεργήσει αυτό το πνεύμα άμιλλας, όπως και με ομοσπονδίες και ενώσεις που έχουν όραμα. Μία τέτοια είναι και η «Footvolley Greece 2001». Ανέφερε ακόμη ότι αποτελεί τιμή για την περιοχή η επιλογή της Ομοσπονδίας , να διοργανώσει στο Αγρίνιο το 1ο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Footvolley. Υποσχέθηκε στον Μαρτσέλο Ντα Κόστα πως η ανταπόκριση του κόσμου θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αυτό θα φανεί απο την επιτυχία που θα γνωρίσει η διοργάνωση το ερχόμενο Σ/Κ. Τέλος, ευχαρίστησε για τη συμβολή τους: τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτη Κωστούλα, τον Μάκη Μπελεβώνη που έβαλε ψυχή και πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα, όπως και τον Παντελή Καρατσόλη που έχει χάσει τον ύπνο του για να πετύχει αυτή η διοργάνωση.

image 08

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, προπονητής της Κ20 του Παναιτωλικού, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν για τη διεξαγωγή του τουρνουά. Συνεχάρη τον Μαρτσέλο Ντα Κόστα για όσα έχει καταφέρει από το 2001 στην Ελλάδα για το Footvolley και ανέφερε πως εκτός του γηπέδου, είναι αυτό που αγαπά να κάνει περισσότερο από κάθε άλλο. Τόνισε οτι οταν δεν είναι στο γήπεδο, κάποιος θα τον βρει να παίζει footvolley σε κάποια παραλία με την γυναίκα του ή με συμπατριώτες τους. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ενημερώσει για το ποιος θα είναι τελικά ο παρτενέρ του σε αυτό το τουρνουά. Θα είναι ο πρώην ολυμπιονίκης και παίκτης του Survivor, Μιχάλης Μουρούτσος.

image 07

Στην συζήτηση που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους, έγινε γνωστό ότι ο Παναιτωλικός θα είναι ένας από τους συλλόγους που θα εντάξουν το footvolley ως δραστηριότητα στο καταστατικό τους, έτσι ώστε να βοηθήσει με την κινησή του αυτή στην αποδοχή της ομοσπονδίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επίσης έγινε γνωστό οτι μετά το τέλος του μεγάλου τελικού και πριν την απονομή, το βράδυ της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου θα τραγουδήσει η Κατερίνα Στικούδη.

image 09

 

 

Διαβάστηκε 1983 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.