Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 16:36

Έρχονται 7.906 μόνιμες προσλήψεις – Προτεραιότητα οι συμβασιούχοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μέσα στο 2019 οι προσλήψεις

Σε 7.906 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2019 πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τον κανόνα 1 προς 1 (σ.σ. μία πρόσληψη για μία αποχώρηση).

Όπως είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο ρ/σ news247 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, τόσες θα είναι οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο το 2018, που θα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ισάριθμες προσλήψεις.

Ερωτηθείσα για τους συμβασιούχους, η υπουργός τόνισε ότι σε αυτές τις προσλήψεις θα έχουν προτεραιότητα μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθεί η ειδική εμπερία (σ.σ. δηλαδή το μοντέλο 3Κ).

«Οι συμβασιούχοι προλαμβάνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος διαγωνισμός για μόνιμους στην καθαριότητα. Η βασική πρόθεση είναι να προσληφθούν νέοι άνθρωποι. Πώς μπορούμε να εισάγουμε την ψηφιακή τεχνολογία με γερασμένο προσωπικό; Η ΝΔ έχει αντίληψη κοινωνικού αυτοματισμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβασιούχων εφόσον πληρεί τα κριτήρια θα μπορεί να προσληφθεί μόνιμα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία, ενώ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καθαρίστριες δημόσιων σχολείων αλλά και στους εργαζόμενους σε δημόσια Νοσοκομεία που προσφέρουν τις υπηρεσίες του την τελευταία διετία μέσω ΟΑΕΔ.

Πληροφορίες από aftodioikisi.gr
Διαβάστηκε 2211 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.