Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:01 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 17:00

Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ημέρα καθαρισμού της Γής (Σαβ 15/9/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για την δράση αυτή η κα Ανθούλα Μακρή (υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου) μίλησε στην Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr

image 03
Η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου θα συμμετάσχει στην παγκόσμια ημέρα του «LET’S DO IT» την 15 Σεπτέμβρη όπου πάνω από 100 χώρες θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φροντίσουμε να καθαρίσουμε την ίδια μέρα περιοχές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε μία μέρα από την ανατολή του ηλίου στην Νέα Ζηλανδία μέχρι την δύση του ηλίου Χαβάη άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν σε αυτή την εθελοντική προσπάθεια. Την ημέρα εκείνη σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντικές ομάδες στέλνουμε το δικό μας περιβαλλοντολογικό μήνυμα με δράσεις καθαρισμού ακτών σε συνδιασμό με δράσεις για τον περιορισμό πλαστικών μιας χρήσης, που τόσα προβλήματα προκαλούν όταν απορρίπτονται στο φυσικό περιβάλλον.

lets do it
Στις 15 Σεπτέβρη λοιπόν ξεκινάει μια πολύ μεγάλη καμπάνια και μια πολύ μεγάλη δράση. Εμείς σαν Δήμος Αγρινίου δεν έχουμε θαλάσσια ακτή. Εχουμε όμως λίμνη, την μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδος, την Τριχωνίδα, η οποία είναι από τις πιο καθαρές και την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε και να την αναδείξουμε μέσα από αυτή την προσπάθεια. Σε αυτή την λίμνη υπάρχουν παραλίες όπου άνθρωποι κάνουν μπάνιο,οικογενειες που ζουν απο το ψαρεμα ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και συλλόγους θα προβεί σε καθαρισμό αυτών.

lets do it greece

Συγκεκριμένα:

Στις 9.30 π.μ. στη θέση ΑΜΠΑΡΙΑ ξεκινά η δράση σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Καινούργιου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινούργιου, Τ.Ο.Ε.Β .Καινούργιου, ΠΑΟΚ Καινούργιου «ΔΟΞΑ», Κτηνοτροφικό Σύλλογο «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», Σύλλογο Παλαιμάχων «ΔΟΞΑΣ» Καινούργιου, Πολιτιστικό και Αθλητικό Όμιλος «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ», Αθλητικό όμιλο Καινούργιου «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ», την Αθλητική ένωση Καινούργιου και το ΚΑΠΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ.
Συμμετέχουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου και ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Γυμνάσιου Καινούργιου.
Στην μεγάλη πρωτοβουλία συμμετέχει ακόμη η Δημοτική Κοινότητα Παναιτωλίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλιου «Χ.ΚΑΠΡΑΛΟΣ», Λαογραφικό και Χορευτικό Σύλλογος «ΑΙΤΩΛΟΣ», η Ένωση Γυναικών Παναιτωλιου «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ», ο Ιππικός όμιλος Παναιτωλίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Παναιτωλιου «Ο ΦΑΡΟΣ»

Στις 8.30 π.μ. θα ξεκινήσει η δράση στην παραλίμνια ακτή Παντάνασσας με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΥΓΜΑΙΟΣ Ο ΤΡΙΧΩΝΙΟΣ», του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ» Παντάνασσας.

Στις 10.30 π.μ. ξεκινά η δράση στην παραλία Μούρτου από την Αδελφότητα των Απανταχού Καψοραχιτων Παλαιοχωριτών Μακρυνείας «ΟΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».

image 01

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 5632 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033