Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:04 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 09:33

«Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού»: Προσέλκυση τουριστών και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας «Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα….»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού»:

Προσέλκυση τουριστών και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

«Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα….»

 

Η προσέλκυση τουριστών, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η οικονομική αρωγή σε ευαγή ιδρύματα της Πάτρας είναι οι κυρίαρχοι σκοποί διοργάνωσης του πρώτου Ανταμώματος Απόδημου Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 13 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση του Ανταμώματος είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνοουκρανικού Συλλόγου Φιλίας «Φάρος» με έδρα την Πάτρα, ο οποίος αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ελλάδας, αποσκοπώντας στη σύσφιξη ων σχέσεων ανάμεσα στους θεσμούς και τους πολίτες της χώρας μας με την Ουκρανία. Άλλωστε ήδη έχει καταφέρει να κάνει γνωστή την Αχαΐα και την Ηλία στην Ουκρανία μέσω της επισταμένης ανάδειξης των αρχαιολογικών , θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων.

Το πρόγραμμα του Ανταμώματος που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα θα εξελιχθεί σε δύο μέρη. Το πρώτο, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου αφορά στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών από συλλόγους που διατηρούν ανά την Ελλάδα ισχυρούς δεσμούς με τους απόδημους Έλληνες, ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί δεξίωση με την συμμετοχή επιχειρηματιών, στην οποία θα υπάρχει και ένα συμβολικό εισιτήριο με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν σε ιδρύματα (Άσυλο Ανιάτων, Κιβωτό της Αγάπης, Κωνσταντοπούλειο, Μέριμνα και άλλα).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι διοργανωτές παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην διάρκεια της οποίας ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά και τους σκοπούς του Ανταμώματος.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Ελληνοουκρανικού συλλόγου και του κ. Μιχάλη Ροδόπουλου την οποία στηρίζουν οι τοπικοί φορείς. Ειδικά στην Ουκρανία το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ έντονο, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Είναι ενδεικτική η επίσκεψη της Πρυτάνεως του Κιέβου στην Πάτρα το καλοκαίρι. Για να πετύχει ο θεσμός όμως , απαιτείται και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά», ανέφερε ο Αλέξανδρος Παναγόπουλος Καθηγητής Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Union Βελιγραδίου, Υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Επικοινωνιών συλλόγου «Φάρος».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Ροδόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου «Φάρος»  εστίασε στα τουριστικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Δυτική Ελλάδα από την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και εκτίμησε πως μόνο από την Ουκρανία το 2019 θα έλθουν περισσότεροι από 400.000 τουρίστες. Όπως είπε, οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο έχουν αναπτυχθεί εδώ και χρόνια, καθώς εκτός από τους Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Ουκρανία, υπάρχουν ισχυροί δεσμοί από την εποχή του πολέμου, οπότε και είχαν φιλοξενηθεί μικρά παιδιά στην Ηλεία.

Τέλος, ο επιχειρηματίας, Γιώργος Μπατάλης, Μέλος Συλλόγου «Φάρος», ανέφερε ότι το σύνθημα του Ανταμώματος «’Όλοι Μαζί Μπορούμε Περισσότερα» αντικατοπτρίζει τους σκοπούς του. «Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες της διασποράς με την πατρίδα μέσα από τον πολιτισμό την μουσική και τον χορό. Από τα έσοδα θα ενισχύσουμε οικονομικά Ιδρύματα, ενώ στην εκδήλωση θα ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ  ανθρώπους της πόλης μας που κατά καιρούς έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας. Η εκδήλωσή μας είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & του επιμελητηρίου Πατρών.  Καλεσμένη θα είναι η πρέσβειρα της Ουκρανίας στην Ελλάδα κυρία Ναταλία Κονσένκο, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κόκκινος Μιχάλης, πρόξενοι διαφόρων χωρών της Πάτρας, βουλευτές, περιφερειάρχες, Ιεράρχες, δήμαρχοι της Πελοποννήσου και άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης»

 

Διαβάστηκε 2684 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.