Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 17:01

ΟΑΕΔ: Πότε θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα της κοινωφελούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δηλώσεις της διοίκητριας του Οργανισμού - Ποια τα νέα προγράμματα που θα ανακοινωθούν άμεσα

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου, (σε περίπου τρεις εβδομάδες), αναμένεται να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα της Κοινωφελούς Εργασίας (30.333 θέσεις), σύμφωνα με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη.

Αμέσως μετά, όπως τόνισε, θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,9 του ΑΜΠΕ η κ. Καραμεσίνη προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα εκδοθούν τρία νέα προγράμματα.

Σημειώστε:

1ο πρόγραμμα: 5.500 άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 29 ετών και θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, με αποδοχές για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ.

2ο πρόγραμμα: Αφορά επιχειρήσεις, που αύξησαν τις νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή, αύξησαν «καθαρά» την απασχόληση, στο διάστημα από 1 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2018, τόνισε η κ. Καραμεσίνη: «Θα επιχορηγηθούν αυτές οι επιχειρήσεις για να διατηρήσουν, όχι μόνο τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν, αλλά και το σύνολο των θέσεων εργασίας που έχουν. Άρα, λοιπόν, μιλάμε για διατήρηση της απασχόλησης, μέσα από την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων».

3ο πρόγραμμα: Αφορά την πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιχορηγήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

workenter.gr

 

Διαβάστηκε 1854 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.