Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:49 μμ
 
wm small
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 21:37

Πώς θα γίνει η έκλειψη της σούπερ-σελήνης!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

(youtube}vKAw_wrIr5s{/youtube}

Σε λίγες μέρες από τώρα θα γίνουμε θεατές ενός υπέροχου φαινομένου. Πρόκειται για την ολική έκλειψη της υπερ-σελήνης στις 27 Σεπτεμβρίου, φαινόμενο το οποίο συνέβη τελευταία φορά το 1982 και αναμένεται να εμφανιστεί πάλι το 2033.
Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο. Σύμφωνα με τη ΝΑSA τη βραδιά εκείνη, αναμένεται η Σελήνη να φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη.
Η «υπερπανσέληνος» συμβαίνει διότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική. Η «υπερπανσέληνος» εκτός από  μεγαλύτερη σε διάμετρο θα παρουσιάζεται και 30% λαμπρότερη απ’ότι συνήθως.
Το φαινόμενο της 27ης Σεπτεμβρίου έρχεται να ολοκληρώσει την «τετράδα» των εκλείψεων που παρατηρήθηκαν φέτος. Μόνο που αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί η πανσέληνος.

thetoc.gr

Διαβάστηκε 3366 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.