Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 21:07

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 101 - Σεπτεβρίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά και ενδιαφέροντα τα άρθρα στο τεύχος 101 του περιοδικού "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" που κυκλοφόρησε τον Σεπτέβριο του 2018. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά ...

EDITORIAL |  ... ανανεώνοντας το ραντεβού μας

Μετά την επιτυχημένη υλοποίηση δύο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων cross country ορεινής ποδηλασίας ενός Βαλκανικού Πρωταθλήματος cross country και  τριών Διεθνών αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI, περιφερειακά του  κάστρου της Ναυπάκτου, συνεχίζουμε τη προσπάθειά μας με συνέπεια, για την  προβολή της περιοχής της Ναυπακτίας ως κατάλληλος τόπος εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού με επίκεντρο την ορεινή ποδηλασία.

Ενώσαμε και πάλι τις δυνάμεις μας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και ο φορέας μας «Πράσινο+Μπλε» και υλοποιήσαμε το κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας αντοχής 80κμ , το XC Marathon mtb 2018.

Αυτή τη φορά αναδεικνύοντας την πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία και την Δημοτική ενότητα Αποδοτίας.
Αγώνες υψηλού επιπέδου στους οποίους πήραν μέρος κορυφαίοι ποδηλάτες με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό τους.

Παράλληλα δώσαμε στους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας που έλαβαν μέρος στους 8ους Ποδηλατικούς αγώνες Άνω Χώρας, την ευκαιρία να πάρουν εκκίνηση μαζί με τους κορυφαίους αθλητές elite & masters marathon της χώρας μας.

Ευχαριστούμε θερμά φορείς, χορηγούς, εθελοντές και συνεργάτες πoυ στήριξαν την προσπάθεια.

Πιο πολύ ευχαριστούμε τους αθλητές, αγωνιζόμενους και επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2019.

Να είστε καλά,
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης

 

ΟΙΚΟδράσεις | με επιτυχία για 8η χρονιά

Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών και αγωνιζομένων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους για 8η φορά τους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας, στην ΆνωΧώρα, στις 25 και 26 Αυγούστου.
Η Μη κερδοσκοπική ΟργάνωσηΠολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε, στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ναυπακτίας προσκάλεσαν τους φίλους της ποδηλασίας, σε έναν καθιερωμένο και
καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία.
 
ΟΙΚΟθέμα | Σχολείο και Υγεία
 
Tα παιδιά και οι έφηβοι αποτελούν έναν πληθυσμό με ιδιαίτερες ανάγκες και χαρακτηριστικά. Η προάσπιση της υγείας τους και η καλλιέργεια υγιεινών συνηθειών διατροφής και άσκησης αποτελεί μια τεράστιας σημασίας επένδυση για το μέλλον της χώρας.
 
ΟΙΚΟδράσεις | "Δον Κιχώτης" κάτω απο την πανσέληνο
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται πανελληνίως σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με γενικό τίτλο «Στο φως του φεγγαριού», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με τη σχολή χορού «Dance School Ευρυδίκη Μεσσήνη» παρουσίασαν στο τέλος Αυγούστου, στο Πάρκο Θερβάντες στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου, την χορευτική παράσταση «Δον Κιχώτης».
 
ΟΙΚΟθέμα | Αθλητικός Τουρισμός
 
Ο αθλητικός τουρισμός ανήκει στις ειδικές μορφές τουρισμού καθώς απευθύνεται σε κατηγορίες τουριστών, όπως αθλητές, φίλαθλοι κ.λπ.
Πολλοί ερευνητές επισημαίνουν πως ο αθλητικός τουρισμός, αναφέρεται στην πραγματοποίηση και την
εμπειρία ενός ταξιδιού, προκειμένου ο τουρίστας να συμμετέχει ενεργά ή να παρακολουθήσει δραστηριότητες που σχετίζονται με τον αθλητισμό.
 
ΟΙΚΟθέμα | ΡΙΖΑ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ Γεωθερμικό Ενδιαφέρων...
 
Η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει γεωθερμικό ενδιαφέρον αναφορικά με τη γεωθερμία χαμηλής ενθαλπίας, στο οποίο συνηγορούν η παρουσία θερμών πηγών, οι θερμοκρασίες των νερών γεωτρήσεων, η γεωλογική δομή της εν λόγω περιοχής, η ευνοϊκή τεκτονική κ.λ.π. Σε έρευνες στην περιοχή Ρίζας Αντιρρίου εντοπίσθηκαν γεωτρήσεις και πηγάδια με θερμοκρασίες που έφθαναν μέχρι και τους 25οC σε μια περιοχή που μέχρι τότε δεν υπήρχαν ενδείξεις ύπαρξης θερμών εκδηλώσεων.
 
 
Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα θα βρείτε στις σελίδες του συγκεκριμένου τεύχους του περιοδικού. Μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε ολόκληρο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
 
 
Διαβάστηκε 1804 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 16:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.