Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Σεπτεμβρίου 2018 14:30

Αν γεμίσει δύο μέρες το πρόγραμμα ενός επισκέπτη στην Τριχωνίδα, τότε μιλάμε για ανάπτυξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H εικόνα που βλέπετε είναι από πάρτυ που έγινε δύο χρόνια με συμμετοχή ιδιωτών στη Λίμνη Φωτμού. Πράγματι ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ο Σεπτέμβρης έκλεισε με τον πιο υπέροχο τρόπο στη Λίμνη Τριχωνίδα. Το γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε εύκολα να ξαναεπαναληφθεί, γιατί όσοι ήρθαν με ποδήλατα ( αρχάριοι τουλάχιστον) υπέστησαν τον χωματόδρομο και τα αυτοκίνητα στο υπάρχον οδικό δίκτυο.

Για να έρθει λοιπόν ένας επισκέπτης στηνΤριχωνίδα θα πρέπει να γεμίσει πρόγραμμα δύο ημερών.Τόσο απλό είναι. Αυτό σημαίνει. Σάββατο μεσημέρι άφιξη τριχωνίδα- απόγευμα ποδηλασία ή πεζοπορία-βράδυ έξοδος για φαγητό ή Αγρίνιο, Κυριακή πορεία επίσκεψη π.χ. Μυρτιά ή ποδηλασία-πεζοπορία πέριξ Λίμνης, Κυριακή Μεσημέρι αναχώρηση.

Πρόσφατα εξαγγέλθηκε ένα πρόγραμμα ανάπλασης περιοχών γύρω από λίμνη. Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων κατασκευή πεζόδρομου ή ποδηλατόδρομου και δημιουργία στοιχείων αστικού εξοπλισμού. Μπορεί η πρόταση να μην φέρει την τολμηρή αλλαγή, όμως γνωρίζουμε ότι οι λίμνες είναι όμηρες νομοθεσιών, που ανά πάσα στιγμή αν κάποιος τις ενεργοποιήσει μπορεί να ματαιώσει το έργο, όπως έγινε και με το Πάρκο.

Παρόλα αυτά αν γίνει το συγκεκριμένο έργο, θα γεμίσει ένα νεκρό απόγευμα ή ένα νεκρό μεσημέρι για έναν επισκέπτη της Λίμνης  με περίπατο ή ποδηλασία. Στο σημερινό βραχυχρόνιο τουρισμό το γέμισμα του νεκρού  χρόνου είναι το πάν, αλλιώς τουρισμός δεν υπάρχει…

Λ.Υ.

Δείγμα ανάπλασης με αστικό εξοπλισμό από αντίστοιχη αρχιτεκτονική πρόταση στη Κοζάνη© Δούση Μαρία, Κωτσόπουλος Σοφοκλής, Απότσος Σταύρος, Παπακωνσταντίνου Βασίλης
agrinionews.gr
Διαβάστηκε 2921 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.