Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 14:19

Ο αγαπημένος μας τραγουδιστής και αεροπόρος Κώστας Μακεδόνας στο AgrinioBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η Αερολέσχη Αγρινίου διοργάνωσε την εκδήλωση AGRINIO MUSIC FLY IN 2018 στον χώρο του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου. Η εκδήλωση περιελάμβανε και συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα συνοδευόμενο από την Γιάννα Φαφαλιού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 1/9/2018 κάτω από το φεγγάρι με φόντο τα Αεροπλάνα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο. Με την ολοκλήρωση της συναυλίας η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Κώστα Μακεδόνα και να μιλήσει μαζί του.


image 17
Η Χρύσα Σπαή με τον Κώστα Μακεδόνα και τα αναμνηστικά δώρα από την Αερολέσχη Αγρινίου

(Μπλουζάκι Polo και Καπέλλο Jockey)

Κύριε Μακεδόνα, πέστε μας λίγα πράγματα για εσάς; Πως ξεκίνησε η ενασχολησή σας με το τραγούδι;

Αρχισα να ασχολούμαι εδώ και τριάντα χρόνια. Όλα ξεκινάνε όταν γεννιέσαι και έχεις αγάπη για την μουσική. Είναι κάτι που φαίνεται από μικρός. Το βλέπουν οι γύρω σου και αν θελήσουν να στηρίξουν αυτό που ονειρεύεσαι τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

Είστε από μουσική οικογένεια;

Οχι. Η οικογενειά μου αγαπούσε πολύ την μουσική χωρίς να έχει κάποια σχέση επαγγελματική. Οι γονείς μου είδαν ότι αγαπούσα πολύ την μουσική, με στήριξαν σε αυτό και σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι. Εκανα κλασσική κιθάρα, μετά άρχισα να τραγουδάω στις σχολικές εκδηλώσεις, το ένα έφερε το άλλο, στο πανεπιστήμιο συνέχισα να τραγουδάω και κάπου εκεί άρχισαν οι πρώτες επαγγελματικές προτάσεις. Τότε κάποια στιγμή με άκουσε σε κάποιο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη ο Σταμάτης Κραουνάκης και από τότε ξεκίνησε ουσιαστικά η επαγγελματική μου καριέρρα.

image 06

Πείτε μας γιατί τα παιδιά σήμερα ζητούν την αναγνώριση μέσα από τα TALENT SHOW;

Γενικά τα παιδιά αναζητούν την αναγνώριση. Όλα τα παιδιά ψάχνουν τρόπο να ξεχωρίσουν και είναι λογικό. Αυτή την στιγμή είναι τα talent show, κάτι που δεν υπήρχε όταν ξεκίνησα εγώ. Τα talent show είναι ενας τρόπος να δείξει κάποιος το ταλέντο του. Όχι επειδή θα κερδίσει. Μπορεί κάποιος που θα χάσει ή θα φύγει πρώτος να έχει την τύχη να τον ακούσει κάποιος και να θελήσει να επενδύσει σε αυτόν και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Εγω ήμουνα τυχερός επειδή με άκουσε ο Σταμάτης Κραουνάκης σε ένα μαγαζί, μπορούσε και να μην με είχε ακούσει ποτέ και να μην είχα κάνει τίποτα ποτέ.

Τι θα λέγατε στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τραγούδι;

Αν θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι για να βγάλουν λεφτά και να αποκτήσουν γρήγορη δόξα καλύτερα να μην το κάνουν, γιατί θα κάνουν κακό και στον χώρο και στον εαυτό τους. Αν το αγαπάνε πολύ και θέλουν να το κάνουν από αγάπη και μεράκι τότε πρέπει να δουλέψουν πολύ για αυτό γιατί τίποτα δεν γίνεται σε μια μέρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δυστυχώς η τηλεόραση, τα media και τα lifestyle περιοδικά έχουν περάσει το μήνυμα ότι όλα είναι εύκολα και ότι σε μια βδομάδα μπορείς να γίνεις σπουδαίος. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φθάσει κάπου και τους θαυμάζουμε, για να φθάσουν εκεί έχουν φτύσει αίμα. Εχουν ξενυχτύσει να μελετάνε, έχουν περάσει από πολλά ποτάμια και πολλούς γκρεμούς. Δεν είναι τόσο εύκολο αυτό, δεν γίνεται σε μια μέρα. Πρέπει κάποιος που σκέφτεται να ξεκινήσει κάτι τέτοιο, ότι θέλει δουλειά, πολύ δουλειά και πολύ αγάπη, για να λέγεται καλλιτέχνης. Αλλιώς είναι απλώς ένας έμπορος που τραγουδάει.

image 02

Μιλήστε μας λίγο για την αεροπορική σας ιδιότητα. Ξέρουμε ότι είστε πιλότος.

Με την αεροπορία ξεκίνησα εντελως ερασιτεχνικά καθότι ήταν κάτι που το είχα μεράκι από μικρός και σιγά σιγά το ένα έφερε το άλλο και μέσα στα χρόνια το προχώρησα και έγινα επαγγελματίας χειριστής και εδώ και αρκετά χρόνια είμαι πιλότος αερογραμμών. Είμαι κυβερνήτης και εκπαιδευτής σε αεροπλάνα airbus 319, 320, 321 και το κάνω παράλληλα. Εχω καταφέρει να κάνω τα δυο χόμπι μου επάγγελμα.

Πως είδατε εδώ το Αεροδρόμιο του Αγρινίου;

Είναι καλό γιατί είναι οικογενειακό. Προσφέρει την χαρά του πετάγματος κάτι το οποίο όταν γίνεσαι επαγγελματίας πιλότος σιγά σιγά μπαίνεις στην διαδικασία ότι εργάζεσαι για αυτό το πράγμα και αναλαμβάνεις άλλες ευθύνες. Και σιγά σιγά χάνεις αυτή την χαρά που έχει το μικρό αεροπλάνο με τις βόλτες με τις ωραίες πτήσεις με τους φίλους. Φυσικά εγώ επειδή δεν θέλω να λέω ότι είμαι πιλότος αλλά αεροπόρος συνεχίζω και πετάω και με μικρά, παρότι είναι η δουλειά μου να πετάω μεγάλα αεροπλάνα.

Τι έχετε να πείτε για την Αερολέσχη μας;

Ξέρω ότι είναι μια Αερολέσχη ιστορική και πολύ δυναμική και δραστήρια. Η περιοχή σας είναι πολύ ωραία όπως και η φιλοξενία σας. Θέλω κάποια στιγμή να ξανάρθω και να συνδυάσω την επισκεψή μου και με πτήσεις. Θα επιδιώξω να έρθω με κάποιο μαθητή μου ώστε να συνδυάσουμε εκπαίδευση και πτήση στην περιοχή σας.

image 01

Θα σταθώ λίγο στους στίχους ενός τραγουδιού που λέει «… ο έρωτας είναι μυστήριο…» θα μας το αναλύσετε λίγο;

Ο ερωτας είναι η πηγή εμπνευσης για όλους μας. Ειδικά για τους καλλιτέχνες αλλά και για όλους τους ανθρώπους. Δεν τελειώνει ποτέ. Οι άνθρωποι που ζούν πολλά χρόνια και πεθαίνουν σε μεγάλες ηλικίες είναι αυτοί που δεν παύουν να ερωτεύονται.

image 05

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες και που θα σας δούμε τον χειμώνα;

Το χειμώνα θα είμαι με την Μαρινέλλα, στην Θεσσαλονίκη αρχικά και μετά στην Αθήνα. Στους αναγνώστες σας θέλω να ευχηθώ όλοι να μπορούν να κάνουν όνειρα και αυτά τα όνειρα να πραγματοποιούνται έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμα περισσότερα όνειρα, καινούργια όνειρα.

image 19

Ευχαριστούμε τον κον Κώστα Μακεδόνα για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Μπορείτε να δείτε και την συνέντευξη που μας παραχώρησε η Γιάννα Φαφαλιού πατώντας ΕΔΩ

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 8215 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 11:40
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033