Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 01:12

Πρόσκληση συμμετοχής στη δράση «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» (Σχολική χρονιά 2018-19)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται. Ο δικός μου ήταν μόλις 4 ετών, όταν τον ρώτησα: 

«Αναστάση, μ' αγαπάς;»

Και μου είπε:

«Τώρα που είναι νύχτα, σ' αγαπάω μέχρι τη νύχτα...

Αύριο που θα είναι ο ήλιος, θα σ' αγαπάω μέχρι τον ήλιο... και μέχρι τη βροχή...»

Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται. Και είναι μέσα στα σπίτια μας. Κοιμάται στα υπνοδωμάτιά μας και χρωματίζει την καθημερινότητά μας. Για την ακρίβεια είναι το παιδί μας και είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ρωτήσουμε και ας το ακούσουμε... 

Σκοπός της δράσης «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» είναι να ακούσουμε πώς νιώθουν οι λιλιπούτειοι ποιητές για τις μαμάδες τους και με τη βοήθεια των Νηπιαγωγών τους να καταγράψουμε τις πολύτιμες σκέψεις τους, δημιουργώντας ένα αρχείο αγάπης για τη Γιορτή της Μητέρας [12 Μαΐου 2019]. Το αρχείο θα διανεμηθεί ηλεκτρονικά στους Νηπιαγωγούς και τους γονείς των Ποιητών-Ποιητριών.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους Νηπιαγωγούς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν email με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και νηπιαγωγείο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση ariadnidante [at] gmail.com μέχρι τις 31/10/2018. Μετά τη λήξη υποβολής συμμετοχής, οι Νηπιαγωγοί θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες για τη δράση από τη συγγραφέα.

Η ιδέα της δράσης «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται» ανήκει αποκλειστικά στη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε και έχει υλοποιηθεί σε έξι νηπιαγωγεία της Αιτωλοακαρνανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, κατά τη σχολική χρονιά 2016-17, η δράση υλοποιήθηκε στο 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου, στο 14ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και στο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Στράτου Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη σχολική χρονιά 2017-18, η δράση υλοποιήθηκε στο Ελληνικό Νηπιαγωγείο Λονδίνου.

chipoupolis.blogspot.com

 

 

Διαβάστηκε 1751 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.