Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:35 πμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 20:22

Αγρυπνία προς Τιμήν του Τιμίου Σταυρού στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία ανήμερα της ανάμνησης της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού κατά την αγιορείτικην τάξιν και μεγαλοπρέπεια στην οποία θα ψάλουν απόφοιτοι της Αθωνιάδως Εκκλησιαστικής Σχολής.

Κατά την διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας θα παρασκευαστεί ζύμη από αλεύρι και νερό μόνο χωρίς μαγιά ή προζύμη η οποία ανήμερα του Σταυρού κατά την παράδοση φουσκώνει μόνη της με θαυμαστό τρόπο και θα δοθεί ως ευλογία σε όσους από τους παρευρισκομένους επιθυμούν να φτιάχνουν πρόσφορα. Η Ιερά Αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 20:30 της 14ηςΣεπτεμβρίου και θα τελειώσει περίπου στις 01:30 πρωινής της 15ης Σεπτεμβρίου.

Η Παγκόσμια Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εορτές της εκκλησίας μας που τιμά τον Ζωοφόρο Τίμιο Σταυρό πάνω στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός μας ποτίζοντάς τον με το ίδιο Του το αίμα.

unnamed

οnairenews.gr

Διαβάστηκε 3400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.