Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 14:42

Θέλεις κρύο φραπέ ή ζεστό νες; Βρες τη συνταγή!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πόσες φορές έχεις λαχταρήσει το καλοκαίρι να πιεις ένα δροσερό κρύο φραπέ, αλλά και τους πιο χειμερινούς μήνες να φτιάξεις έναν ζεστό νες για μεγαλύτερη απόλαυση; Και κάπου εκεί, θυμάσαι τη στιγμή που έβαλες τη λάθος αναλογία στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και τεχνικής, με αποτέλεσμα να μην είναι το ρόφημα που επιθυμείς. Ξαφνικά… απογοήτευση!

Κι όμως σε αυτό το άρθρο θα βρεις την  συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου στιγμιαίο καφέ είτε στην κρύα του έκδοση (φραπε), είτε στη ζεστή μορφή του νες, για να μη ζηλεύεις τίποτα από κάποιον εξειδικευμένο...barista!

Πώς να φτιάξεις ένα καλό φραπέ;

Για την παρασκευή του κρύου στιγμιαίου καφέ χρειάζεσαι:

  • 1 ποτήρι και 200ml νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ, δηλαδή 4γρ

Αρχικά, πρόσθεσε περίπου 30ml νερό που αντιστοιχεί περίπου σε 2-3 κουταλιές της σούπας. Εάν πίνεις το φραπέ σου με ζάχαρη, τότε πρόσθεσε την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης σε αυτό το στάδιο, προκειμένου να γίνει ένα ενιαίο μίγμα με τον καφέ.

Θυμήσου ότι ο στιγμιαίος καφές περιέχει μόνο 5kcal, κάτι που σημαίνει ότι το θερμιδικό περιεχόμενο αυξάνεται από τη ζάχαρη και το γάλα που θα προσθέσεις!

Μπορείς να φτιάξεις το αγαπημένο σου κρύο ρόφημα οπουδήποτε με ένα shaker. Εάν όμως είσαι πιο ...«μοντέρνος» χρησιμοποίησε το μίξερ για την ανάδευση για περίπου 10 δευτερόλεπτα, μέχρι τη στιγμή που ο αφρός να είναι ρευστός και στη συνέχεια, πρόσθεσε τα παγάκια. Συμπλήρωσε με νερό και … έτοιμος ο αγαπημένος σου καφέ!

Πώς να φτιάξεις ένα καλό ζεστό νες;

Για την παρασκευή του ζεστού στιγμιαίου χρειάζεσαι:

  • 1 κούπα και 200ml νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ, δηλαδή 4γρ

Στη συνέχεια, πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό σε θερμοκρασία 80 βαθμών (λίγο πριν βράσει). Ανακάτεψε με περιστροφικές κινήσεις μέχρι να αποκτήσει το ρόφημα μία βελούδινη υφή. Πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό σιγά-σιγά στα τοιχώματα της κούπας, ώστε για να αποφύγεις να γίνουν φυσαλίδες. Και έτοιμο το ζεστό σου ρόφημα!

Ποια τα οφέλη του στιγμιαίου καφέ στην υγεία μας;

Νέες μελέτες δείχνουν ότι ο στιγμιαίος καφές δεν ενοχλεί στο στομάχι

Άλλωστε μέσα από τη φυσική παραγωγική του διαδικασία φιλτράρεται αρκετές φορές ώστε να καταλήξουν στο ποτήρι σου μόνο τα οφέλη του! Ποια είναι αυτά;

H τόνωση και η πνευματική ενέργεια που σου δίνει, είναι 2 από τα οφέλη που γνωρίζεις ήδη! Το ήξερες όμως ότι έχεις και άλλους λόγους για να τον βάλεις στην καθημερινότητά σου;

  • Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε 1 ποτήρι ή 1 κούπα στιγμιαίου καφέ (860mg) είναι ίση με την ποσότητα που θα λάβεις από 5,5 ποτήρια χυμού πορτοκάλι-καρότου.
  • Ο καφές συμβάλλει θετικά στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, καθώς αποτελείται σχεδόν όλο το ρόφημα από νερό.
  • Η απόλαυση του αγαπημένου καφέ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας συμβάλλει θετικά στην ψυχική μας διάθεση. Ο ποιοτικός χρόνος που έχουμε μέσα στην ημέρα μας και η συντροφικότητα σχετίζονται με την ευεξία!

Εσύ ακόμα να φτιάξεις το δικό σου στιγμιαίο καφέ;

mednutrition.gr

Διαβάστηκε 3037 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.