Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:02 πμ
 
wm small
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 10:23

Στους ρυθμούς του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στους ρυθμούς του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών κινείται το Αγρίνιο.

Μπορεί άλλωστε το Φεστιβάλ να ξεκίνησε χθες με τα ελληνικά χορευτικά ωστόσο τώρα, βράδυ Παρασκευής 24 Αυγούστου, είναι σε εξέλιξη η επίσημη έναρξη του με τη βραδιά να είναι αφιερωμένη στους χορευτές των 11 χορών που βρίσκονται στο Αγρίνιο.

Θυμίζουμε πως στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά από Γκάνα, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία , Κίνα, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία , Σερβία και Σλοβακία. Εκπρόσωποι τους έγιναν δεκτοί το πρωί από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Στις 8.40μμ. ξεκίνησε η παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (από το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) και ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης και θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας όπου βρίσκεται πλήθος κόσμου.

Το σήμα για την τελευτή έναρξης του φεστιβάλ έδωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, που καλωσόρισε τους εκπροσώπους των χωρών στην πόλη του Αγρινίου και τόνισε τη σημασία της γνωριμίας με ξένους πολιτισμούς και κουλτούρες. Πριν από τον χαιρετισμό του δημάρχου και την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Αττική αλλά και για τα θύματα των καταστροφών που έχουν πλήξει το τελευταίο διάστημα πολλές από τις χώρες που εκπροσωπούνται αυτές τις ημέρες στο φεστιβάλ του Αγρινίου.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2484 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 10:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.