Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:54 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 16:40

Για να μην ξεχνιόμαστε …

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

γράφει η Ζωή Γεωργαντά -  7 Αυγούστου 2018

Αύγουστος 2018: πάνε εννιά χρόνια από τον Αύγουστο του 2009 όταν ο Γ. Α. Παπανδρέου συσκεφτόταν με τον Τόμσεν του ΔΝΤ, τον Ραγκούση και άλλους στα Γραφεία του Δημαρχείου της Πάρου

Τί να έλεγαν άραγε; Μήπως μιλούσαν για τα μπάνια του λαού; Ή μήπως για το ποιόν να εγκαταστήσουν ως πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου;

Πάντως ο Οκτώβριος του 2009 δεν είχε παρά αποφράδες ημέρες για την Ελλάδα, ενώ ο Γ. Α. Παπανδρέου ένα μήνα πριν, στις 3 Σεπτεμβρίου, ζητούσε ψήφο αυτοδυναμίας από τους Έλληνες για να πραγματοποιήσει την «εθνική ανάταση» και δεσμευόταν «για μια ηγεσία αξιών». Όπως όμως έδειξε η πραγματικότητα, με το ψεύδος υφάρπαξε την εξουσία για να καταστρέψει την Χώρα.

Η καταστροφή της χώρας μας, όπως την ζούμε σήμερα, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, έγινε εν γνώσει των συνεπειών των πολιτικών επιλογών του τότε νέο-εκλεγέντος Πρωθυπουργού, Γ. Α. Παπανδρέου, και του επίορκου τότε Υπουργού του επί των Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.  Έγινε εκ προθέσεως και εν γνώσει των εθνοκαταστροφικών συνεπειών των επιλογών τους: το δίδυμο αυτό ήλθε στην εξουσία με ψέματα, δεν ήταν βλάκες, δεν ήταν αγαθιάρηδες, ούτε διανοητικά καθυστερημένοι, όπως μερικοί λανθασμένα ή εκ του πονηρού ισχυρίζονται· ήταν χρόνια στο κουρμπέτι της πολιτικής απατεωνίας και οικονομικής μηχανορραφίας, τον δε λαό τον αντιμετώπιζαν ως ηλίθιο, εξού και η στιχομυθία: «θα σας φτιάξουμε γεφύρια» «μα δεν έχουμε ποτάμια» «θα σας φτιάξουμε και ποτάμια».

Στο τελευταίο φύλλο του Βρετανικού οικονομικού περιοδικού Economist (Αύγουστος 4-10 2018) υπάρχει εκτεταμένο άρθρο με τίτλο «Greece Far from the finish line»  ή στα Ελληνικά «Ελλάδα: Μακριά από την τελική γραμμή», όπου ο αρθρογράφος του περιοδικού υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει υποστεί τόσο μεγάλη καταστροφή που είναι ουτοπία να πιστεύουμε ότι τα δεινά μας τέλειωσαν και ότι μπαίνουμε σε ομαλή πορεία όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω είναι το ότι ακόμα και ο Economist, ένα βασικά ανθελληνικό περιοδικό, παραδέχεται την αποκλειστική ευθύνη του Γ. Α. Παπανδρέου για την κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας.

Δείτε στο http://bankingnews.gr/index.php?id=377984 το άρθρο του Economist σε μια περίληψη μετάφρασης στα Ελληνικά, ομολογουμένως επιλεκτικά διαστρεβλωμένη, και για τον λόγο αυτό θα επακολουθήσει σχόλιό μου επί της επιλεκτικότητας του αρθρογράφου του bankingnews για να δούμε πώς μεταδίδονται με πονηρό τρόπο οι ειδήσεις ή τα λεγόμενα fake news, δηλαδή ο κίτρινος Τύπος με την εκ προθέσεως παραπλάνηση των αναγνωστών. Ίσως όμως για την συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να συμβαίνει το ότι ο  αρθρογράφος του bankingnews δεν γνωρίζει καλά Αγγλικά για να «πιάνει το νόημα» με συνέπεια να μην έχει κατανοήσει ότι έχει κάνει επιλεκτική επιλογή.

Ασφαλώς, την θλιβερή προοπτική μας δεν έχουμε ανάγκη να μας την διαβεβαιώσει κάποιο διεθνές οικονομικό περιοδικό, όπως το παραπάνω, διότι την ζεί και την διαισθάνεται ο κάθε εργαζόμενος  Έλληνας, όπως άλλωστε ομολογεί και ο Economist με το παράδειγμα που αναφέρει. Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή είναι το πώς έτσι ξαφνικά από υπερήφανοι νοικοκυραίοι καταλήξαμε να μετράμε τις δεκάρες στην τσέπη μας, και πού είσαι ακόμα.

Εδώ έρχεται ο Economist για να παραδεχτεί ότι η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, που έχει διαρκέσει επί μακρότερο χρόνο από ό,τι η Μεγάλη Ύφεση που έπληξε τις ΗΠΑ την δεκαετία του ΄30, προκλήθηκε από τον Γ. Α. Παπανδρέου όταν τον Οκτώβριο του 2009 εξήγγειλε ότι το δημόσιο έλλειμμα του 2009 ήταν «πιθανόν» διπλάσιο από αυτό που είχε δηλωθεί. Αμέσως τότε, λέει ο Economist, οι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν το Ελληνικό χρέος, δηλαδή τα Ελληνικά ομόλογα, με συνέπεια το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας να εκτιναχθεί στα ύψη οδηγώντας την Χώρα στο δάνειο του Α΄ Μνημονίου τον Απρίλιο του 2010. Αλλά, συνεχίζει ο Economist, το δάνειο αυτό είχε εκτεταμένες βαριές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, περικοπές δαπανών και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες οδήγησαν στην τεράστια πρωτοφανή ύφεση με ισοπέδωση της εθνικής παραγωγής, κατακόρυφη μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων και την κατά συνέπεια αδυναμία επιχειρηματιών και πολιτών να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η αιτία του ξαφνικού μακρόχρονου δράματος που ζούμε και όχι το ότι η Ελλάδα είχε συσσωρευμένα χρέη που εξερράγησαν εν μιά νυκτί. Η Ελλάδα είχε ανάπτυξη και μπορούσε να καλύπτει τα ελλείμματά της με χαμηλά επιτόκια, όπως κάνουν όλες οι χώρες της Δύσης. Όταν όμως ο πρωθυπουργός της χώρας μας μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών συκοφαντούν την χώρα και τον λαό της, όταν μιλάνε για κρυμμένα ελλείμματα της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να έχουν στοιχεία, και μάλιστα για το έλλειμμα του 2009 για το οποίο μόνο πρόβλεψη μπορούσαμε να έχουμε, τότε οι άνθρωποι αυτοί διαπράττουν εθνικό έγκλημα. Ασφαλώς, το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου γνώριζε πολύ καλά ότι και μόνο η ανακοίνωσή τους αυτή θα εκτίναζε τα επιτόκια δανεισμού της Χώρας στα ύψη γιατί οι διεθνείς αγορές είναι πολύ ευαίσθητες σε τέτοιου είδους ειδήσεις. Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη από το καλοκαίρι του 2009 συνευρίσκοντο με τον Τόμσεν του ΔΝΤ στα γραφεία του Δήμου της Πάρου όπου Δήμαρχος ήταν ο Ραγκούσης του ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς όχι για να προσευχηθούν, αλλά για να δούνε πώς θα βάλουνε την Χώρα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, και ασφαλώς και λογικώς όχι με το αζημίωτο. 

Αυτή η παραδοχή αποτελεί το σημαντικό στοιχείο από το ως άνω άρθρο του Economist. Το ευτράπελο είναι ότι δυστυχώς, η μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών, ή επί το ορθότερο, των βολευτών, επιθυμεί να τα έχει καλά με την Κομισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και την Eurostat σκεφτόμενοι ότι πιθανόν να είναι κυβέρνηση σε λίγο οπότε θα γονυπετήσουν με την σειρά τους και αυτοί μπροστά στις απαιτήσεις των Βρυξελών και του ΔΝΤ και θα υπογράψουν και αυτοί το ξεπούλημα όσων ιερών και οσίων έχουν ακόμα απομείνει μετά την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Για τον λόγο αυτό ποιούν την νήσσα για την ΜΕΓΑ απάτη της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009 κατηγορώντας μάλιστα μέσω του στόματος του κίτρινου Τύπου την Ελληνική Δικαιοσύνη ότι τάχα ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αδίκως καταδικάστηκε καθόσον έπραξε όπως έπρεπε παραβιάζοντας τον Ελληνικό στατιστικό νόμο και το Ενωσιακό Δίκαιο, δηλαδή εφαρμόζοντας τις εντολές της Κομισιόν και της Eurostat για την ψευδή διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Τα όργανα αυτά της ΕΕ είναι τουλάχιστον ηθικοί αυτουργοί στο πρωτοφανές έγκλημα κατά του Ελληνικού Δημοσίου και αυτό θα αποδειχτεί στο Κακουργιοδικείο που έρχεται και θα αναγκαστεί το κονκλάβιο των Βρυξελών να μας επιστρέψει τα κλοπιμαία εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, όπως διαπίστωσε και το Ανώτατο Δικαστήριό μας, ο Άρειος Πάγος.

Αδέλφια, Θαρσείτε.

https://elstahwrathsalhtheias.blogspot.com

 

 

Διαβάστηκε 3364 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.