Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 13:47

Περιφερειακά Αεροδρόμια Fraport: Σημαντική αύξηση επιβατών και εμπορευμάτων το πρώτο εξάμηνο του 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ΔΣ της Fraport που δημοσιεύτηκε χθες για την περίοδο Ιανουάριου-Ιουνίου 2018, ο όμιλος σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι κατά 13% φθάνοντας τα 1,532 δισ. ευρώ.

Όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport στο εξωτερικό συνέβαλαν σε αυτή τη θετική εξέλιξη σημειώνοντας μεγάλη αύξηση της επιβατικής κίνησης, μεταδίδει η Deutsche Welle. Ρητά μνημονεύεται στην έκθεση η «ουσιαστική συμβολή» στον τζίρο του ομίλου των θυγατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη Βραζιλία.

Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου 2018 της Fraport Greece κυμάνθηκε στα 141,7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 83,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο επειδή η Fraport Greece ανέλαβε τη διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων στις 11 Απριλίου 2017, η περίοδος σύγκρισης αφορά πέρυσι το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και φέτος το πρώτο εξάμηνο.

Τα λειτουργικά έξοδα της θυγατρικής της Fraport στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 101,1 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς το EBITDA (το κέρδος πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι και απόσβεση) ανέρχεται στα 41,3 εκατομμύρια ευρώ. Τελικά όμως σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, η Fraport Greece δεν καταγράφει θετικό αποτέλεσμα. Μετά την αφαίρεση όλων των επιβαρύνσεων, η εταιρεία σημειώνει παθητικό που ανέρχεται στα 20,7 εκατομμύρια ευρώ.

Μια πιο άμεση σύγκριση των αλλαγών από πέρυσι επιτρέπουν τα στοιχεία της οικονομικής έκθεσης για τους επιβάτες και τις εμπορικές μεταφορές. Έτσι ο αριθμός επιβατών το τρίμηνο Απριλίου, Μαϊου, Ιούνιου 2018 ανήλθε στα 8.843.819 άτομα και ήταν κατά 14,3% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017. Η θετική εξέλιξη οφείλεται σύμφωνα με την εκτίμηση του ΔΣ του ομίλου στη «σημαντική» αύξηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό (+16.8%), προπαντός από τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία. Πάντως, η Fraport υπολογίζει ότι στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται στην Ελλάδα, ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί φέτος κατά «ένα υψηλό μονοψήφιο ποσοστό” σε σχέση με πέρυσι.

Θεαματική είναι και αύξηση των εμπορευματικών μεταφορών στα αεροδρόμια της Fraport Greece. Η συνολική ποσότητα του φορτίου ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στους 2.175 τόνους. Σε σχέση με την ανάλογη περίοδο πέρυσι η μεταφορά φορτίων αυξήθηκε σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του ομίλου κατά 46,9%.

ypodomes.com

 

Διαβάστηκε 1614 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.