Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:29 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:29

Παρεμβάσεις σε Στράτο, Μακρυνεία και Αράκυνθο από τον Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντικές παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τις υποδομές στο Δήμο Αγρινίου και έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, εκτελούνται αυτή τη χρονική περίοδο σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αγρινίου. Tο έργο «Ασφαλτοστρώσεις-Συντηρήσεις οδών Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 150.000€ που δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου περιλαμβάνει:

  1. Πλήρη κατασκευή οδού στην Δ.Ε. Στράτου, Τ.Κ. Λεπενούς – Μέχρι τέλη Οκτωβρίου
    Πρόκειται για Δημοτική οδό έμπροσθεν του νέου Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς που σήμερα είναι διανοιγμένη και χωμάτινη. Η κατάσταση της οδού δυσχεραίνει την πρόσβαση στο σχολείο των μαθητών και των επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των βροχοπτώσεων και δεν παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια πρόσβασης. Η κατασκευή της οδού θα αποτελέσει και την κύρια οδό πρόσβασης στο νέο Σχολείο.
    Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν εργασίες εκσκαφών, κατασκευή επιχώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, ρείθρων, πλακόστρωση πεζοδρομίων, κατασκευή φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων της οδού, οδοστρωσία, ασφαλτικά, υποδομή ηλεκτροφωτισμού (τοποθέτηση σωλήνων διέλευσης καλωδίων, αγωγός χάλκινος, φρεάτια κλπ.) και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης όπου κριθεί απαραίτητο.
  2. Αποκατάσταση από διάβρωση και συντήρηση τμήματος Δημοτικής οδού στην Δ.Ε. Μακρυνείας, Τ.Κ. Γαβαλούς – Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου
    Πρόκειται για τμήμα οδού μεταξύ της Τ.Κ. Γαβαλούς και «Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου Κατερινούς». Στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού υπάρχει μεγάλη διάβρωση τόσο του οδοστρώματος όσο της υποδομής του οδοστρώματος με κίνδυνο κατάπτωσης της οδού λόγω των βροχοπτώσεων και της διέλευσης αρκετών επιφανειακών υδάτων από το οδόστρωμα. Θα κατασκευαστεί τεχνικό έργο για την ομαλή απορροή των επιφανειακών υδάτων και τοίχος αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα για την συγκράτηση της οδού. Επίσης θα γίνει πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος με κατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα.
  3. Συντήρηση τμημάτων οδού στην Δ.Ε. Αρακύνθου, Τ.Κ. Ματαράγκας – Μέχρι τέλη Νοεμβρίου
    Πρόκειται για την οδό μεταξύ Τ.Κ. Ματαράγκας και περιοχής «Παλαιοπλάτανου». Η οδός ως βασικός άξονας, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων μικρών οικισμών της ορεινής περιοχής της Τ.Κ. Ματαράγκας αλλά και μεγάλο αριθμό κατοίκων που ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι οποίοι διέρχονται καθημερινά από αυτή. Η οδός είναι χωμάτινη και διαβρωμένη από τις βροχοπτώσεις σε πολλά σημεία και με έντονες κατά μήκος κλήσεις λόγω του ανάγλυφου της περιοχής. Σύμφωνα με την μελέτη θα γίνει διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση διαφόρων σημείων – κυρίως σε καμπύλες – ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων από την Τ.Κ. Ματαράγκας προς την περιοχή «Παλαιοπλάτανος».

 

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2638 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.