Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 07:31

O άνθρωπος που άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαν σήμερα το 1938 ήρθε στον κόσμο ο Ότο Ρεχάγκελ.

Τα 80 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Ότο Ρεχάγκελ, ο Γερμανός προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στον μεγαλύτερο θρίαμβο της ιστορίας της. Η κατάκτηση του Euro 2004 από την εθνική μας ομάδα αποτέλεσε ίσως την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (άντε μαζί με εκείνο της Λέστερ του Ρανιέρι), με τον "Όθωνα" να έχει κλείσει μία παντοτινή θέση στην καρδιά όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Τα οκτώ χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής και η φιλοσοφία που κατάφερε να περάσει στους διεθνείς ποδοσφαιριστές αποτελούν μέχρι σήμερα την καλύτερη παρακαταθήκη για το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο που σε διεθνές επίπεδο για χρόνια βρισκόταν εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια, την μετριότητα και την αφάνεια.

Διάβασε στη συνέχεια για τα κατορθώματα του Ότο Ρεχάγκελ ως παίκτης, αλλά κυρίως, ως προπονητής.

Διαβάστηκε 1856 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.