Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:55 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 18:38

Νέα σχολική χρονιά με μέριμνα την οδική ασφάλεια για τους μαθητές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» καλωσορίζει μια ακόμη σχολική χρονιά, μεριμνώντας για την ασφάλεια των μαθητών, μέσω των ειδικά μελετημένων προγραμμάτων εκπαίδευσης, τα οποία πραγματοποιούνται υπό την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εκπαιδευτικά εργαλεία που χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνονται. Η πρώτη αφορά σε μικρούς φίλουςπροσχολικής ηλικίας, όπου με τη βοήθεια του εντύπου «Γίνε Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας», ένα διαδραστικό εγχειρίδιο που κερδίζει όχι μόνο τα ίδια αλλά και τους γονείς τους, γνωρίζουν για πρώτη φορά τους βασικούς κανόνες της οδικής συμπεριφοράς.

Η δεύτερη ενότητα,«Κυκλοφορώ με ασφάλεια»απευθύνεται σεμαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εξοικειωθούν με τους τρόπους που πεζοί, οδηγοί και συνεπιβάτες μπορούν να παραμένουν ασφαλείς, κυκλοφορώντας στο δρόμο. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2008 με την υποστήριξη της Αττικής Οδού. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα απευθύνεται και η τρίτη θεματική ενότητα, η οποία πραγματεύεται την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και τιτλοφορείται «Ασφαλώς Ποδηλατώ».

Τέλος, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το Ινστιτούτο σε συνεργασία με την AXAΑσφαλιστική, πραγματοποιεί το«Κάντο Σωστά», ένα πλήρεςεκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό (παρουσιάσεις &videos), αλλά και ερωτηματολόγια αξιολόγησής τους σε αυτά που διδάχθηκαν.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχει εκπαιδεύσει συνολικά μέχρι σήμερα πάνω από 88.000 μαθητέςΑ’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά. Κύριος στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, προκειμένου να δώσουμε το πρότυπο στις νέες γενιές πώς να προστατεύονται από τους κινδύνους του δρόμου, και να αποκτήσουν ουσιώδεις βάσεις κυκλοφοριακής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, χτίζουμε τα θεμέλια προκειμένουνα ανατρέψουμεσταδιακά τα τραγικά νούμερα των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα σε παιδιά ηλικίας 5-29 ετών που εμφανίζονται στη χώρα μας.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Εμψυχωτές σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»  τηλεφωνικά στο 210 86 20 150, μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Fax : 210 86 20 007.

 

Διαβάστηκε 2880 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.