Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:05 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 13:29

Μεσολόγγι: Εκδήλωση για την Ψυχική Υγεία της Γυναίκας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στο Μεσολόγγι, και συγκεκριμένα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ» πραγματοποίησε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Η Ψυχική Υγεία της Γυναίκας», υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό από του Δήμαρχο  της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο οποίος τόνισε την σημασία του Σεμιναρίου στον χώρο της ψυχικής υγείας και την διάθεση και πρόθεση του Δήμου, να υποστηρίζει παρόμοιες εκδηλώσεις που στοχεύουν στην εκπαίδευση και στην πρόληψη θεμάτων που άπτονται της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας των συνανθρώπων μας. Ο κ. Δήμαρχος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Πνευματικού-Κοινωνικού-Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Κωνστ. Γιαννόπουλο.

koi-diaplasi-psyxikiygeia1Στη συνέχεια ο Επιστημονικός Διευθυντής της «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», Ψυχολόγος Βασίλειος Σταμάτης, αφού ευχαρίστησε αρχικά τον Δήμαρχο κ. Καραπάνο, για την συνεργασία και την υποστήριξη που παρείχε στη ΔΙΑΠΛΑΣΗ παραχωρώντας τους χώρους του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου για την πραγματοποίηση του Σεμιναρίου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. Επεσήμανε τον βασικό στόχο του Σεμιναρίου, ο οποίος είναι η διεπιστημονική προσέγγιση της ψυχικής, σωματικής και κοινωνική  υγείας της σύγχρονης γυναίκας. Η διεπιστημονικότητα επιτεύχθηκε με τη συμμετοχή επαγγελματιών από διαφορετικούς χώρους όπως γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, ψυχολόγοι, αστυνομικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ιερείς.

Βασικός εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν ο Παιδοψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, π. Βασίλειος Θερμός.

Στις εργασίες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου έλαβε μέρος συγκεκριμένος  αριθμός συμμετεχόντων από όλη την Αιτωλοακαρνανία. Δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας που εξέτασαν διαφορετικές πτυχές της ψυχικής υγείας της γυναίκας που πλαισίωσαν την κάθε εισήγηση. Οι ομάδες εργασίας διαπραγματεύτηκαν τέσσερα διαφορετικά θέματα, το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου.

Στο τέλος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου χορηγήθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής του εγκεκριμένου από το αρμόδιο Υπουργείο προγράμματος, σε όλους όσους παρακολούθησαν τις εργασίες αυτού.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2730 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.