Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:20 πμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 14:14

Συνάντηση του Συλλόγου Α.με.Α Αιτ/νίας “Απόστολος Λουκάς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/7/2018 το απόγευμα συνάντηση των μελών του συλλόγου Α.με.Α Αιτ/νίας «Απόστολος Λουκάς» στον φιλόξενο χώρο του «Γκρί Καφέ» στον Αγιο Κων/νο Αγρινίου με σκοπό την συζήτηση για τα θέματα που ταλανίζουν τους αναπήρους της περιφέρειας Αιτ/νίας.Παρεβρέθηκαν πολλά μέλη, μέλη του Δ.Σ. καθώς και εθελοντές όπου αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις. Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με πολλούς από τους παρευρισκόμενους και σας μεταφέρει τις σκέψεις και τις απόψεις τους.

image 01
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζωή Στρεμμένου μας δήλωσε: « Ο σύλλογος μας είναι σύλλογος μικτών αναπηριών και έχει σαν σκοπό να βοηθάει τον κόσμο με οποιονδήποτε τρόπο είναι δυνατόν. Συνεργαζόμαστε και με άλλους φορείς-Περιφέρεια-Δήμους-συλλόγους Α.με.Α , και προσπαθούμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους τι είναι αναπηρία, καθότι ο περισσότερος κόσμος έχει λανθασμένη εντύπωση για αυτό. Η αναπηρία δεν είναι ιδιαιτερότητα ,όλοι είμαστε διαφορετικοί ,αλλά όλοι ίσοι, δεν το βλέπουν όλοι έτσι όμως , και εδώ φαίνεται η έλλειψη παιδείας και οι τάσεις ρατσισμού από τους συμπολίτες μας. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει και είναι κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε σαν σύλλογος. Δεν είναι πρέπων να μας αντιμετωπίζουν σαν κάτι διαφορετικό. Δηλαδή να ντρέπονται να μας πλησιάσουν, να συναναστραφούν μαζί μας, ή να μας προσφέρουν κάποια βοήθεια στην καθημερινότητα μας.»

image 19
Η κα Μαίρη Ζαπαντιώτη είναι μέλος τους συλλόγου χωρίς να είναι η ίδια Α.με.Α, αλλά συμμετέχοντας στην «Ακτίνα Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου, προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες της και στον σύλλογο αυτό. Η ίδια μας δήλωσε: «Η σημερινή συνάντηση στο «Γκρι Καφέ» είχε σαν σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ των μελών, ώστε να βρεθούν οι συνισταμένες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση της καθημερινότητας των Α.με.Α. Το μήνυμα προς τους αναγνώστες είναι ότι πρέπει όλοι να αντιμετωπιζόμαστε σαν ίσοι μεταξύ μας και δεν πρέπει οι άνθρωποι με αναπηρία να αντιμετωπίζονται ρατσιστικά.»

image 04
Το μέλος του Συλλόγου κος Παναγιώτης Τσιαχρής μας δήλωσε ότι: « Ο σύλλογος πρέπει να υποστηρίζετε από όλους μας γιατί οι Α.με.Α δεν διάλεξαν να είναι έτσι από μόνοι τους αλλά η ζωή τους έφερε σε αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει η πολιτεία να τους θεωρεί ισότιμα μέλη ,και να βοηθά σε κάθε ενέργεια που προσπαθεί να κάνει η άξια πρόεδρός μας. Στην συνάντησή μας σήμερα μιλήσαμε για διάφορα θέματα που μας απασχολούν αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι τα θέματα είναι πολύ περισσότερα αλλά λόγω της οικονομικής δυσπραγίας είναι δύσκολο να επιλυθούν. Ο Δήμος και η πολιτεία έχουν την βούληση να μας βοηθήσουν αλλά δυσκολεύονται λόγω των συγκυριών. Βέβαια μέσα από όλες τις κακές συγκυρίες πρέπει πολιτεία και πολίτες να βοηθήσουν ώστε ο σύλλογος να δυναμώσει και να μπορεί μέσω αυτού ο κάθε Α.με.Α να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Το μήνυμα προς τους αναγνώστες είναι ότι οι ανάπηροι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε με ένα μάτι και όσο μπορούμε να βοηθάμε γιατί κανένας δεν ξέρει πότε μπορεί να βρεθεί με μια ορατή ή αόρατη αναπηρία.»

image 28
Η κα Βίκη Καραμπούλη είναι εκπαιδευτικός (δασκάλα) και εθελόντρια στον σύλλογο. Η ίδια μας δήλωσε ότι: «Είμαι εθελόντρια στον σύλλογο και βοηθάω σε πολλά θέματα γραμματειακού και διαδικαστικού χαρακτήρα, τεχνικής υποστήριξης στις Επιστημονικές ημερίδες ενημέρωσης του συλλόγου που πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της Περιφέρειας μας,στην δημιουργία εκδηλώσεων, κ.λ.π. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλους μας. Ολοι είμαστε εν δυνάμει ανάπηροι. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε σε αυτή την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι συνάνθρωποί μας. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να απαλύνουμε τον όποιο πόνο και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς όπως μπορούμε. Το ποιο σωστό είναι να τους εντάσσουμε στην κοινωνική ζωή και στις παρέες μας. Η αναπηρία δεν είναι ταμπού. Υπάρχει έλλειψη υποδομών στην πόλη για την διευκόλυνση των αναπήρων αν και στις νέες παρεμβάσεις του Δήμου δημιουργούνται και υποδομές για Α.με.Α. Το μήνυμά μου προς τους αναγνώστες είναι να έχουν υγεία, να προσέχουν το εαυτό τους και να προσέχουν και τους διπλανούς τους.»

image 27
Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Ελισάβετ Κρητικού μας δήλωσε: « Σήμερα είχαμε μια συνάντηση για να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουμε σαν σύλλογος Α.με.Α, τι εξελίξεις υπάρχουν στον χώρο της αναπηρίας, τι μέλει γενέσθαι για τους Αναπήρους στην χώρα μας. Δυστυχώς λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο, αλλά εμείς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε τους στόχους μας,ένας απ αυτούς είναι και η βελτίωση συνθηκών διαβίωσής τους. Τα θέματα που μας αποσχολούν είναι πάμπολα, όταν πρέπει να πληρώνουμε συμμετοχή για φάρμακα, για γιατρούς, για υγειονομικό υλικό, για θεραπείες, οι οικογένειες των Α.με.Α έχουν στερέψει οικονομικά, μη μπορώντας να καταβάλλουν τα χρήματα για οτιδήποτε ανάγκη χρειαστεί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα, πράγμα δύσκολο όμως. Χρειάζεται αλληλεγγύη από τον κόσμο, ώστε να βοηθηθούμε μεταξύ μας. Όταν ο Ελληνας χρησιμοποιήσει το φιλότιμο που έχει, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.Ολοι μαζί μπορούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι. «Η ισχύς εν τη ενώσει» όπως έλεγαν κάποτε. Όταν είμαστε σκόρπιοι και υπάρχουν φωνές διάσπαρτες δεν γίνεται τίποτα, όταν όμως είμαστε ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολλά. Σαν σύλλογος ζητάμε αλληλεγγύη από όλους τους Α.με.Α ,από τον κόσμο, ζητάμε εθελοντές, από όλους τους τομείς ώστε να μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε τους Α.με.Α που έχουν ανάγκη ,και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Χρειαζόμαστε από φυσικοθεραπευτές μέχρι άτομα για γραμματειακή υποστήριξη. Επίσης για τις δράσεις του Συλλόγου μας, που είναι πολλές, μιας και δεν επιδοτούμαστε από πουθενά και είμαστε όλοι εθελοντές, χρειαζόμαστε χορηγούς ,ώστε να μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε. Όπως πχ η δράση που έχουμε΄΄ Ενημέρωση σε όλα τα σχολεία της Δ/βθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αιτ/νίας, για θέματα αναπηρίας ,προσβασιμότητας,κοινωνικοποίησης του συνόλου με τους Α.με.Α και πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων,,μιλάμε σε όλη την Περιφέρεια Αιτ/νίας,από την Ναύπακτο μέχρι τον Εμπεσσό. Η δράση μας αυτή, όπως καταλαβαίνετε απαιτεί έξοδα, βενζίνες, τεχνική υποστήριξη,μετακινήσεις κλπ. Εδώ χρειαζόμαστε βοήθεια από αυτούς που μπορούν, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να ολοκληρώσουμε τις δράσεις μας. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, λόγω οικονομικής κρίσης η ευάλωτη ομάδα πληθυσμού των Α.με.Α πλήττεται, οπότε προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει στο έργο μας , να επικοινωνήσει μαζί μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

Θα μας βρείτε στα γραφεία μας που βρίσκονται στα ΚΑΠΗ του Αγίου Κων/νου Τρίτη και Παρασκευή 10 π.μ. – 13 μ.μ.και
Τηλ: 2641023985 – 6970868494 – 2641023030
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: http://www.ameaapostolosloukas.com
Facebook: https://www.facebook.com/amea.apostolosloukas/
http://www.facebook.com/groups/158124351267262/    στην ομάδα μας΄΄ Ενωση Ατόμων με Αναπηρίες΄΄

image 06

image 07

image 08

image 11

Ευχαριστούμε την κα Μαίρη Ζαπαντιώτη για τις φωτογραφίες

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 8218 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 11:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033