Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:14 πμ
 
wm small
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:25

Άγιος Νικόλαος ο Κούνδουρος - Αιτωλικό (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο βίντεο που ανέβασε στο Youtube ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης αφορά τον μικρό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις στα ΝΔ της πόλης του Αιτωλικού, στους πρόποδες του λόφου Κατσά, στη τοποθεσία Κούνδουρος, εξού και το προσωνύμιο "Κούνδουρος ή Κούντρος".

Εορτάζει την 9η Μαΐου. Ιστορία Δεν διασώζονται στοιχεία για την ιστορία του ναού παρά μόνο ότι κτίστηκε τα προεπαναστατικά χρόνια και ότι διέθετε και διαθέτει ένα μικρό κελί. Αρχιτεκτονική-Τεχνοτροπία Ο ναός είναι σχεδιασμένος σε ρυθμό σταυροειδούς-σταυρεπίστεγης με κεραμοσκεπή. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο στοιχείο ως προς την κατασκευή: είναι κατασκευασμένος σε σχήμα που μοιάζει με πυραμίδα, αυτό οφείλεται στις ενσωματωμένες στον ναό αντηρίδες για την στήριξη των τοίχων του. Παράλληλα, η λιθοδομή αποτελείται από κατεργασμένους λίθους ορθογωνίου σχήματος.

 

Διαβάστηκε 2977 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.