Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:41 μμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 17:23

Αγρίνιο: το σπουδαίο παράδειγμα της οικογένειας Σταμούλη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

με τα πέντε παιδιά που έγιναν πανελληνιονίκες σε αγωνίσματα των αποστάσεων

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι λάτρεις του Στίβου καθηλώθηκαν από τον αγώνα των 5000 μέτρων του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του κλασσικού αθλητισμού, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών, που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Όσοι βρέθηκαν στο στάδιο και όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες από τους τηλεοπτικούς δέκτες απόλαυσαν μια ανεπανάληπτη κούρσα στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι δρομείς των αποστάσεων της Ελλάδας με έντονο συναγωνισμό και συνεχείς εναλλαγές της πρώτης θέσης.

Μια κούρσα με τελικό νικητή τον Aγρινιώτη δρομέα Κώστα Σταμούλη που κατόρθωσε μ’ ένα δυνατό φίνις να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στην ανώτερη κατηγορία των ανδρών.

Ο αθλητής Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου πέτυχε , στην ηλικία των 21 χρονών, όχι μόνο να νικήσει αθλητές με καλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις αλλά και να βελτιώσει κατά 20 δευτερόλεπτα το ατομικό του . Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία αν λάβουμε υπόψη το νεαρό της ηλικίας του αθλητή, τη θέση που είχε στη λίστα εκκίνησης αλλά προπαντός το γεγονός ότι είναι ο τρίτος (μετά τους Κούση-Τουσέ) αγρινιώτης δρομέας που στέφεται πρωταθλητής σε αγώνα 5000μ.

Ο Κώστας Σταμούλης λοιπόν συνέχισε την παράδοση που έχουν οι δρομείς του Αγρινίου με πρωτοπόρο τον αείμνηστο Μιχάλη Κούση. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του εκφωνητή της ΕΡΤ ,κατά τη ζωντανή μετάδοση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παρακολουθώντας το νεαρό αθλητή της ΓΕΑ να καλπάζει για την παράδοση του Αγρινίου και τον Μιχάλη Κούση.

Σεμνός και χαμηλών τόνων ο Κώστας ανέφερε για την επιτυχία του: « Ήταν ένας πολύ δύσκολος και απαιτητικός αγώνας. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και υπό τις οδηγίες του προπονητή μου ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευελπιστώ να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια στο μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, τον προπονητή μου Μπάμπη Ποσονίδη καθώς και τους γονείς μου για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια».

Στη δήλωση αυτή του Κώστα Σταμούλη κρύβεται και ένα από τα μυστικά της ανοδικής του πορεία στο πόντιουμ του στίβου. Είναι η οικογένεια του. Μια επταμελής οικογένεια με δυο βιοπαλαιστές γονείς των οποίων και τα πέντε παιδιά κατάφεραν να γίνουν πανελληνιονίκες σε αγωνίσματα των αποστάσεων. Το παράδειγμα της είναι σπάνιο, αν όχι μοναδικό. Και κάνει περήφανο το Αγρίνιο.

Η οικογένεια του Θανάση και της Βασιλικής Σταμούλη, που κατοικεί στα Τριαντέικα, κατεύθυνε και τα πέντε παιδιά στην ενασχόληση με τον αθλητισμό υπό την προπονητική καθοδήγηση του Μπάμπη Ποσονίδη και τα αποτελέσματα ήταν σπουδαία και καταπληκτικά.

Η πρώτη κόρη, η Αθηνά, διακρίθηκε στα 5000μ. στις νεανίδες και κατέκτησε δύο φορές μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες.Η επόμενη, η Γεωργία, τόσο στις κορασίδες όσο και στις νεανίδες στέφθηκε πρωταθλήτρια και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε διεθνείς αγώνες.Η τρίτη, η Κωνσταντίνα, ανέβηκε τέσσερις φορές σε βάθρο απονομών σε πανελλήνια πρωταθλήματα.Τέλος, ο μικρότερος αδερφός του Κώστα, ο Νίκος από την ηλικία των 14 χρονών κερδίζει σε πανελλήνιους αγώνες και ήδη δύο φορές έχει συμμετάσχει σε αγώνες με την εθνική ομάδα των παίδων.

Όλες αυτές οι διακρίσεις των παιδιών της οικογένειας Σταμούλη αποτελούν ένα σπουδαίο παράδειγμα που ενισχύεται ακόμη περισσότερο αν προσθέσουμε το γεγονός ότι και τα τέσσερα μεγαλύτερα παιδιά σπουδάζουν σε πανεπιστημιακά τμήματα με ελάχιστη οικονομική βοήθεια και παράλληλα διαπρέπουν και στον αθλητισμό.

«Συγχαρητήρια στον Κώστα Σταμούλη για τη πρώτη θέση στους πανελλήνιους αγώνες των 5.000 μέτρων ανδρών. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητή, γέννημα θρέμμα του σωματείου μας, ο οποίος ξεχωρίζει για το ταλέντο του και το ήθος του. Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει τη σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο σύλλογό μας. Μια επιτυχία ιδιαίτερα σημαντική για το Αγρίνιο και τον αθλητισμό. Πολλά συγχαρητήρια στον προπονητή μας Μπάμπη Ποσονίδη αλλά και στους γονείς του Κώστα, που έχουν δημιουργήσει οικογένεια πρωταθλητών, καθώς και τα πέντε παιδιά τους ασχολούνται με το στίβο σε υψηλό επίπεδο και με διακρίσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΑ Χρήστος Θετάκης.

Τα επιτεύγματα των παιδιών αυτής της οικογένειας ας αποτελέσουν ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας και αφορμή για θετική σκέψη, ελπίδα και αισιοδοξία σε πείσμα των δύσκολης συγκυρίας της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Η μεγάλη νίκη του Κώστα Σταμούλη αποτελεί τιμή για το Αγρίνιο. Είναι στο χέρι του να αποτελέσει εφαλτήριο για μεγαλύτερες ακόμη επιτυχίες. Αποτελεί όμως και στοίχημα της πόλης η στήριξη του. Τρόποι υπάρχουν…

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/stamoulis_gea.jpgΟ Κώστας Σταμούλης με τον προπονητή του Μπάμπη Ποσονίδη, τον πρόεδρο της ΓΕΑ Χρήστο Θετάκη και τον Έφορο Στίβου Γ.Κοτρότσο.

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/gea_stamoulis-1.jpg

Στο μέσον ο πρωταθλητής Ελλάδας με τους γονείς του, δύο αδέρφια του, τον προπονητή του και τους ανθρώπους της ΓΕΑ.

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%91-2018.jpg

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΤΡΑ 2018 ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗ 2018

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%91-%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%97-2018.jpg

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/kousis1-2.jpgΟ Κώστας Σταμούλης με τον δήμαρχο Αγρινίου μετά από την πρωτιά του στον Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης»

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%9F%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%A3.jpg
Η Γεωργία Σταμούλη με τον προπονητή της

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%91-1.jpg
Η Ντίνα Σταμούλη

https://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2018/07/%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%91-%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-1.jpg
Ο Νίκος Σταμούλης
agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 3288 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 02:21
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.