Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 17:53

Αναμένονται… οι χρηματοδοτήσεις που υποσχέθηκε η ΓΓΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πινγκ πονγκ ευθυνών φαίνεται ότι παίζουν το τελευταίο διάστημα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι μεγάλοι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές της περιοχής. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται διατεθειμένη να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις και εργασίες αναβάθμισης (σχετικά μικρής έκτασης) στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, ζητώντας από τους δήμους να της καταθέσουν σχετικές μελέτες. Εσχάτως όμως οι δήμοι ισχυρίζονται ότι κατέθεσαν μελέτες, ενώ η Γενική Γραμματεία πως δεν έχει παραλάβει καμία μελέτη τουλάχιστον από το δήμο Μεσολογγίου. Παράλληλα οι χρηματοδοτήσεις που υποσχέθηκε η ΓΓΑ μέχρι στιγμής αγνοούνται με εξαίρεση το Στάδιο της Ναυπάκτου, που εξάλλου της ανήκει.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ναύπακτο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ισχυρίστηκε πως δεν έχει φθάσει καμία μελέτη στη Γ.Γ.Αθλητισμού από το δήμο Μεσολογγίου. Η δημοτική αρχή Μεσολογγίου από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της ισχυρίζεται πως έχει καταθέσει στη ΓΓΑ συγκεκριμένες προτάσεις για έργα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις αθλητικές υποδομές του δήμου Αγρινίου, αν και η ΓΓΑ δεν έχει ισχυριστεί δημοσίως πως δεν έχει παραλάβει μελέτες από το δήμο Αγρινίου.Βασιλειάδης Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ο υφυπουργός Αθλητισμού εγκαινίασε στο Αγρίνιο το Κλειστό Γήπεδο της Αερογέφυρας, συμφώνησε με το δήμο Αγρινίου -κάνοντας τις ανάλογες εξαγγελίες σε σύσκεψη με τα αθλητικά σωματεία της περιοχής- η ΓΓΑ να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεπενούς και την ανακατασκευή του ταρτάν στο ΔΑΚ Αγρινίου και ο δήμος Αγρινίου να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις στο γήπεδο του Καινουρίου (φυσικός χλοοτάπητας, φωτισμός, αποδυτήρια). Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα έργα αυτά δεν τέθηκε. Έτσι μερικούς μήνες μετά τις εξαγγελίες, η κατάσταση έχει ως εξής: Ο δήμος Αγρινίου έχει ξεκινήσει τις εργασίες στο γήπεδο Καινουρίου τουλάχιστον όσον αφορά την εγκατάσταση χλοοτάπητα, ενώ καμία εργασία δεν έχει ξεκινήσει στο γήπεδο της Λεπενούς και για την ανακατασκευή του ταρτάν στο ΔΑΚ Αγρινίου και οι υπεσχημένες χρηματοδοτήσεις της ΓΓΑ τουλάχιστον μέχρι στιγμής αγνοούνται. Το ΑγρίνιοCulture.gr απευθύνθηκε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αγρινίου Ν. Γκρίζη, ο οποίος επέμεινε πως ο δήμος Αγρινίου έχει στείλει στη ΓΓΑ τη μελέτη για την ανακατασκευή του ταρτάν στο ΔΑΚ Αγρινίου από τις αρχές του έτους, ενώ τη μελέτη για το γήπεδο της Λεπενούς την έχει αποστείλει από το 2017.

γήπεδο αγίου κωνσταντίνουΤο τι πραγματικά συμβαίνει -γιατί προφανώς είτε κάποιος από τους δήμους, είτε η ΓΓΑ λέει ψέματα- μπορεί να το εξάγει κανείς από δύο αναμφισβήτητα γεγονότα. Το πρώτο είναι το γεγονός ότι η ΓΓΑ δεν μπόρεσε να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο, έργο προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που τελικά κατασκευάζει ο δήμος Αγρινίου και αναμένεται να ολοκλήρωθεί σε περιπού δύο – τρεις μήνες. Το δεύτερο είναι ότι ένα έργο που μάλιστα αφορά αποκλειστική αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας, αυτό της κατασκευής ταρτάν στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, αν και είχε εξαγγελθεί από το 2016, τελικά μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στη Ναύπακτο κατάφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης να ανακοινώσει την ένταξη του έργου, ύψους 640.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 3052 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.