Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 20:30

Πετυχημένο το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στο Θέρμο το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο οργάνωσε ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΡΜΟΥ (Ε.Ο.Θ.).

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών οργανώθηκε για πρώτη φορά εφέτος και στόχος του Ε.Ο.Θ. είναι να καταστεί θεσμός, που θα παρέχει τη δυνατότητα αξιοποίησης των πολιτισμικών συνιστωσών του Θέρμου, του Απόκουρου ολόκληρου.

Το Σάββατο το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου έγινε η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. Στην τελετή χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Θ. κ. Γιώργος Σαγώνας. Ο Πρόεδρος του  Ε.Ο.Θ. καλωσόρισε τους παρισταμένους και ευχαρίστησε τους εισηγητές της Ημερίδας, τους χορηγούς, τους παρισταμένους, κι όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Θέρμου. Απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στο Δήμο Θέρμου, στην τοπική Εκκλησία και στο Δημοτικό Σχολείο, για τη διαχρονική και επί σειρά ετών συνεργασία τους με τον Ε.Ο.Θ. για τη στήριξη που του παρέχουν στις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη των σκοπών ίδρυσής του.

Στη συνέχεια άρχισαν οι εργασίες Ημερίδας με τίτλο: «Ο ρόλος και η σημασία του Παραδοσιακού Χορού στη σύγχρονη κοινωνία». Ακολούθησαν κατά σειράν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

festival-xoron-thermo-2

Το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου, Χορευτικές ομάδες παρουσίασαν Παραδοσιακούς Χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κατά σειράν οι χορευτικές ομάδες και οι Χοροί που παρουσιάστηκαν ήταν οι εξής:

festival-xoron-thermo-4

festival-xoron-thermo-3

Στους εισηγητές απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και Βεβαιώσεις συμμετοχής των στο Φεστιβάλ.

Η εμφάνιση των Χορευτικών τμημάτων ενθουσίασε τους θεατές που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου και καταχειροκρότησαν τους Χορευτές.

Στους εκπροσώπους των Χορευτικών Ομάδων απονεμήθηκαν αναμνηστικά και σ΄ όλους τους Χορευτές Βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ΘΕΡΜΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ έγινε το Παραδοσιακό γλέντι, που προσέφερε το μουσικό σχήμα SibeΜόρια.

Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου, συγχαίρει τους Χορευτές όλων των Χορευτικών ομάδων για την υπέροχη εμφάνισή τους. Ευχαριστεί τους Υπευθύνους και τους Χοροδιδασκάλους όλων των ομάδων που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Ευχαριστίες απευθύνει στους Εισηγητές της Ημερίδας και σ΄ όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης, στους Χορηγούς, στο Δήμο Θέρμου, στο Δημοτικό Σχολείο Θέρμου, στην τοπική Εκκλησία.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της παράδοσης, του Παραδοσιακού τραγουδιού και του Παραδοσιακού Χορού, ήταν αυτά που στις 7 Ιουλίου του 2018 κατάλληλα συνταιριασμένα προσφέρθηκαν στο πολυπληθές κοινό του Θέρμου και το ενθουσίασαν προσφέροντάς του επιπρόσθετα τη χαρά, την ομορφιά, το ρυθμό, την αρμονία, τη χάρη. Για μια ακόμα φορά καταδείχθηκε πως τα πολιτισμικά δρώμενα, μπορούν να συμπεριληφθούν στις προσπάθειες ανάδειξης της περιοχής και να στηρίξουν αποτελεσματικά την αναπτυξιακή της πορεία.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1042 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.