Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:06 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 17:33

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο η ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις «Εξωστρέφεια –Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε.» και «Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης καινοτομίας στoυς τομείς προτεραιότητας της RIS3»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο δημοσιότητας και πληροφόρησης των τοπικών φορέων για τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», διοργάνωσε  στο Αγρίνιο, ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις: «Εξωστρέφεια –Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε.» και Ενίσχυση σχεδίων έρευνας ανάπτυξης καινοτομίας στoυς τομείς προτεραιότητας της RIS3: «Τεχνολογίες Επικοινωνιών και Πληροφορικής» - «Ενεργειακές Εφαρμογές» - «Αγροδιατροφή».

Πρόκειται για προσκλήσεις που έχουν ανοίξει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Ως βασικό στόχο έχουν την προαγωγή επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της βελτίωσης των εταιρικών τους δομών για την διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων τους.

image 02

image 03

image 08

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σήμερα Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, και ώρα 13.00' με σχετικά αρκετή προσέλευση κόσμου αν λάβουμε σαν δεδομένο την ιδιομορφία της ώρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας επεσήμανε οτι «Στόχος μας είναι να πληροφορηθεί η επιχειρηματική κοινότητα τις δυνατότητες που υπάρχουν. Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε ένα ακόμη βήμα με στόχο τη  βελτίωση της εξωστρέφειας των ΜμΕ, κυρίως δε αυτών που συνδέονται με τομείς προτεραιότητας της περιφερειακής έξυπνης εξειδίκευσης» 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Καραβίδας,  η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ελένη Σπυράκη, ενώ τις δράσεις που προκηρύχτηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020», καθώς επίσης τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων παρουσίασαν   η Αναστασία Παπακωνσταντίνου στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της ΠΔΕ και ο Αριστείδης Μαμασιούλας στέλεχος της Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

image 01

image 05

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους όπου δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις και απορίες των παρευρεθέντων ακροατών.

image 10

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κος Παναγιώτης Τσιχριντζής δήλωσε στην Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr που ήταν εκεί: «Σήμερα έγινε μια παρουσίαση από τα στελέχη της περιφέρειας και τον αντιπεριφερειάρχη κον Καρπέτα των προγραμμάτων που έχει προκυρήξει η περιφέρεια και ιδιαίτερα το πρόγραμμα εξωστρέφειας το οποίο είναι εξαιρετικό για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Το επιμελητήριο την διαμόρφωσε σε ένα μεγάλο βαθμό διότι επέμενε για να είναι δικαιούχοι οι επιχειρήσεις τροφίμων, διότι κατά βάση οι μεταποιητικές επιχειρήσεις του νομού μας είναι επιχειρήσεις τροφίμων και αν δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό δεν θα είχαν την δυνατότητα να μπορούν να προβάλλουν τα προιόντα τους στο εξωτερικό. Θεωρούμε ότι τα προγράμματα αυτά της περιφέρειας και για τις νέες τεχνολογίες και για την αγροδιατροφή είναι εξαιρετικά μελετημένα και θα πρέπει οι επιχειρήσεις της περιοχής να τα εκμεταλευθούν.»

image 11

 

image 12

 

image 13

 

image 14

 image 16

image 17

 

 

 

image 18

 

image 19

 

"image

 

image 21

 

 

Διαβάστηκε 1117 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 14:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.