Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  4:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 16:48

Όλα έτοιμα στον Δρυμώνα Θέρμου για την Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει τη διοργάνωση της 12ης Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στις 13, 14 και 15 Ιουλίου 2018 σε ελατόφυτα ορεινά πλατώματα, με υψόμετρο 1200 μέτρα, βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εν λόγω περιοχή βρέθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Ιουλίου, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας σήμερα για να διαπιστώσει την πορεία της προετοιμασίας .Ικανοποιημένος ανέφερε πως ο δήμος Θέρμου στην εκδήλωση αυτή δίνει τεράστια σημασία τονίζοντας πως οι επισκέπτες θα απολαύσουν την εικόνα του μοναδικού φυσικού κάλους των δασών του Δρυμώνα, στα 1200 μέτρα υψόμετρο.

«Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο τοπικός πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής, έχουν ενθουσιαστεί με την ανάληψη της 12ης ΠΕΕΑ και περιμένουν να γνωρίσουν τους ερασιτέχνες Αστρονόμους από όλη την Ελλάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού, όσο και σε επιχειρησιακό. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την εξέλιξη των προετοιμασιών. Το site της αστροεξόρμησης ήδη έχει πληροφορίες για τον χώρο παρατήρησης, Workshops, χορηγούς, τα καταλύματα, τα αξιοθέατα της περιοχής, τις διαδρομές (πεζοπορικές – ποδηλατικές – ορειβατικές, κ.α.), τους διοργανωτές και πολλά άλλα.
Η Αστρονομική εταιρεία μας, καθώς και η δημοτική αρχή, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διοργανωθεί μια ακόμη άρτια ΠΕΕΑ με ασφάλεια και με σκοπό την ικανοποίηση όλων των επισκεπτών» αναφέρει η ανακοίνωση της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας.

Στο εν λόγω σημείο οι μετρήσεις φωτορύπανσης (SQM) είναι πολύ καλές, ειδικά προς βορά και ανατολή και το πλάτωμα είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα.

2 34

agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 1095 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.