Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:03 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 16:41

Ένα παράδειγμα του ακαδημαϊκού επιπέδου των τμημάτων του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψε πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Πανεπιστήμιο της Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου – Beijing University of Chemical Technology (BUCT), το οποίο προσφέρει στο ίδρυμα της Δυτικής Ελλάδας τη δυνατότητα για τη δημιουργία διμερών ερευνητικών και εκπαιδευτικών συνεργασιών.

Το BUCT είναι ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα, που κατατάσσεται στο 1% των κινεζικών πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της έρευνας και την προσέλκυση κονδυλίων, 11καθηγητές του οποίου αποτελούν μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

Η υπογραφή του Μνημονίου ήλθε ως αποτέλεσμα της επίσκεψης πενταμελούς αντιπροσωπείας από το BUCT στο Πανεπιστήμιό , αποτελούμενη από τον Πρύτανη, Κοσμήτορες και Καθηγητές του Ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης συνεργασίας προήλθε από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων (που εδρεύει στο Αγρίνιο) και κυρίως τον Καθηγητή Ευ. Παπαδάκη, που ορίστηκε και «συντονιστής» του Μνημονίου.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1024 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.