Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 00:18

Το τοπικό ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία μέσα από τα μάτια του ποδοσφαιριστή και προπονητή κ. Τάσου Σπαή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Τάσος Σπαής κατάγεται από τις Φυτείες Ξηρομέρου. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 14 ετών. Πέρασε από πολλές τοπικές ομάδες σαν ποδοσφαιριστής και μετά ασχολήθηκε με την προπονητική. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει ένα πλήρες βιογραφικό. Φέτος τον βρίσκουμε να προπονεί τον ‘Κεραυνό’ Γαβαλούς. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί του στις Φυτείες και μίλησαν για πολλά ποδοσφαιρικά θέματα για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 04

Τάσο σε ποιά ποδοσφαιρική ομάδα σε βρίσκουμε προπονητή φέτος;

Φέτος είμαι στον «Κεραυνό» Γαβαλούς. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για την πορεία του «Κεραυνού». Είναι μια καινούργια ομάδα που προσπαθεί να κάνει βήματα μπροστά. Ελπίζουμε και σε καλά αποτελέσματα.

Πόσα χρόνια εμπειρίας έχεις στον χώρο του ποδοσφαίρου σαν προπονητής και τι αποκόμισες από αυτή την θέση;

Σαν προπονητής ασχολούμαι γύρω στα δέκα χρόνια αλλά με το ποδόσφαιρο ασχολούμαι από δεκατεσσάρων ετών. Είμαι πολλά χρόνια μέσα στα γήπεδα, οι εμπειρίες πολλές. Βέβαια το ποδόσφαιρο δεν σταματά και νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορέσει να το μάθει ποτέ γιατί εξελίσσεται συνέχεια.

image omades 10
Τι είναι αυτό που χρειάζονται οι τοπικές ομάδες για να ανέβουν πιο ψηλά;

Για να πάει καλά μια ομάδα και για να λειτουργήσει όπως πρέπει το πρώτο πράγμα πιστεύω που πρέπει να υπάρχει είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις. Είναι το μεγαλύτερο μέλημα που πρέπει να προσέξουν οι παράγοντες και οι ενώσεις εδώ στην Αιτωλοακαρνανία.Βέβαια υπάρχουν πολλά γήπεδα που είναι σε καλή κατάσταση αλλά οι αγωνιστικοί χώροι αν πάρουμε παράδειγμα το βοηθητικό στάδιο του Αγρινίου δεν είναι ότι καλύτερο γήπεδο και από πλευράς ταρτάν και από πλευράς φύλαξης, περίφραξης και γενικά έχει πολλές ατέλειες παρόλο που είναι Εθνικό στάδιο. Νομίζω για να τραβήξεις έναν ποδοσφαιριστή και μάλιστα ερασιτέχνη οι εγκατάστασεις που θα αθλείται τουλάχιστον να είναι επαρκείς. Πάντα μιλάμε σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Η προπόνηση των παικτών σου σε εβδομαδιάια βάση πως είναι;

Στην αρχή η προετοιμασία είναι κάθε μέρα από τον Αύγουστο που ξεκινάμε. Είναι μια περίοδος 42 ημέρες που μαζί με τα φιλικά είναι κάθε μέρα. Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου είναι τρείς φορές την εβδομάδα και ο αγώνας του Σαββατοκύριακου.

Αν τα πράγματα πάνε καλά θα ήθελες και την άλλη χρονιά να είσαι στην ίδια ομάδα;

Στην ομάδα που είμαι τώρα (‘Κεραυνός’ Γαβαλούς) μου έκαναν πρόταση για δύο χρόνια. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε, να ευχαριστιέται πρώτα ο ποδοσφαιριστής που έρχεται στο γήπεδο και μετά ο κόσμος και αν οι συνθήκες είναι καλές δεν έχω πρόβλημα να μείνω και την άλλη χρονιά.

Τι έχεις να πείς σε αυτούς που ξεκίνησαν όπως και εσύ. Δηλαδή ξεκίνησαν σαν ποδοσφαιριστές από μικρή ηλικία, αγάπησαν πολύ την μπάλα, και κάποια στιγμή κρέμασαν τα παπούτσια σαν ποδοσφαιριστές. Τι να κάνουν από εκεί και πέρα ;

Το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός άμα τον βλέπεις σαν χόμπυ όπως εγώ δεν μπορείς να σταματήσεις ποτέ. Ακόμη και τώρα μέχρι προχθές παίζαμε ποδόσφαιρο εμείς οι μεγάλοι σε ηλικία προπονητές. Αυτοί που ήταν επαγγελματίες συνεχίζουν στην προπονητική. Είναι βέβαια πολλά άτομα που δεν αντέχουν την πίεση. Ο προπονητής δέχεται πολλές πιέσεις είναι ένας και έχει να κάνει με πολλούς. Για να το κάνεις πρέπει να το έχεις μέσα σου.

Τι είναι η μπάλα για σένα;

Για μένα είναι όλη μου η ζωή. Εχω κάνει πολλούς φίλους με το ποδόσφαιρο, έχω κάνει πολλές γνωριμίες. Είναι πράγματα τα οποία σου μένουν. Εχω γυρίσει με το ποδόσφαιρο πολλά μέρη της Ελλάδος τα οποία αν δεν ασχολούμουν με αυτό το άθλημα δεν θα μπορούσα να πάω ποτέ. Είναι τρόπος ζωής για μένα. Ξεφεύγω. Είναι χόμπυ. Είναι πρώτο από όλα και μετά όλα τα υπόλοιπα. Δεν το βλέπω σαν επάγγελμα αλλά σαν χόμπυ.

image 07

Πως σχολιάζεις την παρουσία του Νέου Αμφίλοχου στην Γ’ Εθνική, αλλά και την παρουσία του Ναυπακτιακού Αστέρα την νέα αγωνιστική περίοδο;

Θα σας μιλήσω πρώτα για τον ‘Ναυπακτιακό’ γιατί είναι η ομάδα που υπηρέτησα τέσσερα χρόνια, την οποία παρακολουθούσα φέτος. Νομίζω ότι ήταν άδικο για μια πόλη όπως είναι η Ναύπακτος, η ομάδα αυτή να παίζει στο Α’ τοπικό. Εχει όλα τα φόντα να παίζει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, έχει το γηπεδό της, έχει τον κόσμο της, έχει την ιστορία της και νομίζω ότι δίκαια πέρισυ ανέβηκε κατηγορία γιατί ήταν καλύτερη ομάδα. Πιστέυω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι οι παράγοντες και η πόλη που ζούν για τον ‘Ναυπακτιακό’, εύχομαι να πάνε όλα καλά για την πρώην ομάδα μου.

Οσον αφορά τον ‘Αμφίλοχο’ πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν όλη την χρονιά, νομίζω ότι έκαναν μεγάλο κατόρθωμα που πήραν μια ομάδα από το τοπικό και να την ανεβάσουν επίπεδο αγωνιστικό, το οποίο για την Αιτωλοακαρνανία έχει μεγάλη απήχηση αφού κατάφερε ο ‘Αμφίλοχος’ να είναι μέσα στις τρείς πρώτες ομάδες της Γ’ Εθνικής. Βέβαια θέλει πάρα πολύ βοήθεια και νομίζω ότι αυτές οι ομάδες που είναι καινούργιες πρέπει πρώτα να κοιτάξουν το μετά. Πιστεύω ότι με τα φόντα και με την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει από τον πρόεδρο που έχει ο ‘Νέος Αμφίλοχος’, έβαλε τις βάσεις για την νέα χρονιά και νομίζω ότι θα είναι ακόμη πιο εύκολη την στιγμή που απέκτησε εμπειρίες πέρισυ.

Για την πορεία του Παναιτωλικού και την σχέση του με τα τοπικά σχήματα;

Ο Παιναιτωλικός είναι ένα στολίδι για την Αιτωλοακαρνανία, είμαι ευτυχής που υπάρχει η ομάδα αυτή στην Α’ εθνική. Δεν υπάρχουν λόγια για τον Παναιτωλικό. Εχει τα γηπεδά του, έχει τον κόσμο του, έχει πρόεδρο που αγαπάει την ομάδα και πιστεύω ότι είναι από τις λίγες ομάδες που βοηθούν τα τοπικά σωματεία. Εγω προσωπικά όσες φορές ζήτησα βοήθεια από τον Παναιτωλικό στις ομάδες που ήμουνα δεν μου αρνήθηκε ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα σωματεία. Πάντα βοηθούσε και βοηθάει στο μέτρο και τον βαθμό που μπορεί. Μακάρι να υπάρχει ο Παναιτωλικός και να συνεχίσει να βοηθάει τις μικρές ομάδες ώστε να υπάρχει συνεχής ανάπτυξη στον τομέα του αθλητισμού στον Νομό μας.

image omades 02

*Βιογραφικό

Ξεκίνησα από 14 ετών στους μικρούς του ‘Παναιτωλικού’, επειδή όμως έμενα στις Φυτείες και δεν με βόλευε η απόσταση, έκανα το πρώτο μου δελτίο στην τοπική ομάδα του ‘Ακαρνανικού’. Επαιξα για τρία χρόνια στην μεγάλη ομάδα και σε ηλικία δέκα οκτώ ετών πήρα μεταγραφή για τον ‘Αράκυνθο’ Ματαράγκας ο οποίος εκείνη την χρονιά ανέβηκε στην Δ’ Εθνική. Επαιξα εκεί για δύο χρόνια και μετά πήρα μεταγραφή για τον ‘Ναυπακτιακό Αστέρα’ όπου αγωνίστηκα για τέσσερα χρόνια με την άνοδο που είχαμε στην Γ’ Εθνική. Ακολούθως πήγα στον ‘Τέλλο Αγρα’ Γαργαλιάνων στην Καλαμάτα όπου χάσαμε την άνοδο για ένα βαθμό από τον ‘Φωκικό’ Αμφίσσας. Μετά ξαναγύρισα στον ‘Ακαρνανικό’ με τον οποίο κατάφερα και ήμουν ένας από αυτούς που τον ανέβασαν στην Δ΄Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Μετά ασχολήθηκα πιο ενεργά με την προπονητική καθότι μου άρεσε. Επαιξα ποδόσφαιρο στον ‘Α.Ο. Ελαιοφύτου’, στον ‘Απόλλων Δοκιμίου’, ξαναγύρισα στον ‘Ακαρνανικό’. Εκεί ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Τότε προπονητής ήταν ο κος Γιώργος Παππάς, ο οποίος έφυγε στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου από την ομάδα, η οποία μου πρότεινε να αναλάβω εγώ. Ηταν ένα μεγάλο ρίσκο βέβαια για μένα. Ανέβασα τον ‘Ακαρνανικό’ στην Δ’ Εθνική. στην συνέχεια είχαμε περιόδους και στο Α’ και Β’ τοπικό με τον ‘Ακαρνανικό’. Πήγα προπονητής στον ‘Απόλλων Δοκιμίου’, μετά στον ‘Αχελώο Αγγελοκάστρου’, στον ‘Αχιλλέα Παπαδάτου’, δυο χρόνια στον ‘Αράκυνθο Ματαράγκας’, που είχαμε άνοδο στο Α’ τοπικό, και μετά με την ‘Δόξα Καινουρίου’ που και εκεί είχαμε άνοδο στο Α’ Τοπικό.

image 16

image omades 01

με τον 'Ριβάλντο'

image omades 03

image omades 04

image omades 05

image omades 06

image omades 07

image omades 11

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 8931 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018 03:06
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033