Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:17 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 18:11

Πάλαιρος: Ένας μικρός παράδεισος στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Έφη Βλάχου ταξίδεψε πρόσφατα μέχρι την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας και μοιράζεται μαζί μας τις φωτογραφίες που τράβηξε από αυτόν τον όμορφο τόπο.

Η μικρή αυτή πόλη βρίσκεται απέναντι από την Λευκάδα και το Μεγανήσι και το τοπίο σχεδόν σε κάθε σημείο της εναλάσσεται. Από τη μια θα δείτε τις παραλίες στο Ιόνιο με τα καταγάλανα νερά και από την άλλη λίμνες, λιβάδια, δάση και βουνά.

Την προσοχή δεν μπορεί να μην σας τραβήξει το γραφικό λιμανάκι με τον ξύλινο προβλήτα για την πρόσδεση των σκαφών, με τον οικισμό από πίσω, με τα χαμηλά σπίτια με τις κεραμοσκεπές.

Έχει ενδιαφέρον: Ο αρχαιολογικός χώρος Στέρνα, το Κάστρο της Κεχροπούλας, το Ενετικό Κάστρο της Πλαγιάς και το Κάστρο του Γρίβα. Στην ευρύτερη περιοχή έχετε την δυνατότητα να δείτε πολλά καλοδιατηρημένα αρχοντικά, όπως αυτά του του Γρίβα και του Ράγκου, να προσκυνήσετε στην Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και στο μοναστήρι της Παναγιάς στη Ρόμβη.

Τι να δοκιμάσουμε: Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά, κρασιά, αυγοτάραχο και τσίπουρο.

Η Έφη μοιράζεται μαζί μας τις φωτογραφίες της και μας γράφει: «Καλησπέρα! Είμαι η Έφη Βλάχου, κοινωνιολόγος και σας στέλνω φωτογραφίες απο Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Μια ανάσα απο Λευκάδα που όλοι πρέπει να κάνουν στάση! Ένα παραλιακό, γραφικό χωριουδάκι που αξίζει να σταματήσετε και γιατί όχι να διανυκτερευσετε!».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πάλαιρος palairos palairos4 palairos5 palairos

http://www.mariailiaki.gr

Διαβάστηκε 3606 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.