Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:21 μμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 23:12

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου μιλά στο AgrinioBestOf.gr για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου ξεκίνησε τις πολιτιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού εντυπωσιακά με την συναυλία των Locomodo. Αναμένεται συνέχεια με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Μαρία Παπαγεωργίου η οποία μας δήλωσε τα εξής.

image 03     

Πότε άρχισαν οι εκδηλώσεις για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2018 στο Δήμο Αγρινίου και πόσο θα διαρκέσουν;

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου με την συναυλία των Locomodo που ήταν αφιερωμένη στους μαθητές οι οποίοι έβγαιναν από μια σχολική χρονιά και ένα επίπονο πρόγραμμα. Η δημοτική αρχή τους χάρισε μια βραδυά με το αγαπημένο τους συγκρότημα σαν πάρτυ για την λήξη των μαθημάτων. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 24 Σεπτεβρίου όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα του «Ελληνίς» όπου θα γίνουν και εκεί πολλές από αυτές. Τώρα τυπώνουμε ένα τρίπτυχο έντυπο με το πρόγραμμα του Καλοκαιριού που περιέχει μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και το φεστιβάλ φολκλόρ. Όλα αυτά αφορούν το διάστημα από 14/6 εως 24/9. Παράλληλα προγραμματίζουμε και άλλες εκδηλώσεις όπως: θα έχουμε μουσικές σε διάφορες γειτονιές της πόλης, ο κινηματογράφος μας θα ταξιδέψει στην περιφέρεια, σε πολλές κοινότητες του δήμου μας, επιπλέον γίνονται πάρα πολλές εκδηλώσεις στις κοινότητες. Κατεβαίνουν οι συνδημότες μας στα χωριά τους οπότε είναι μια ευκαιρία για αντάμωμα, για διασκέδαση αλλά και για να πραγματοποιούνται κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Παράλληλα τρέχουν επετειακές και ιστορικές εκδηλώσεις και γενικότερα είμαστε πάντα ανοικτοί σε προτάσεις και ιδέες όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά και για όλο το χρόνο.

Τι χρώμα θέλετε να δώσετε στην πόλη εν’ όψει καλοκαιριού;

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους δημότες μας να ξεχαστούν απ’ τα προβληματά τους, να θυμηθούν παλιά ακούσματα και παραδόσεις, να διασκεδάσουν, να χορέψουν. Θέλουμε μια πόλη χαρούμενη, μια πόλη ζωντανή πολιτιστικά, ανοικτόκαρδη, να δώσει ότι καλύτερο μπορεί στους δημότες, στους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους της. Μιας πόλης που τώρα ανοίγεται στους ξένους και πραγματικά όσοι μας επισκέπτονται φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Και αυτοί θα γίνουν οι πρεσβευτές της πόλης μας στον τόπο διαμονής τους.

image 02

Βλέποντας από κοντά τις αντιδράσεις του κοινού στις εκδηλώσεις, τι εισπράτεται εσείς ;

Εναι τεράστια ηθική ανταμοιβή, γιατί χρέος μου είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ στον τομέα του πολιτισμού. Προσπαθούμε πραγματικά με πολύ δουλειά και όσο το δυνατό καλύτερη διαχείρηση να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τους δημότες μας. Όταν λοιπόν βλέπουμε ότι οι δημότες μας χαίρονται - ικανοποιούνται και εκφράζονται με πολύ γλυκό τρόπο για αυτό που τους παρέχουμε είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η ανταμοιβή μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί τα οικονομικά του δήμου είναι όπως τα οικονομικά της χώρας και του καθένα από εμάς. Ο οικονομικός προυπολογισμός είναι σφιχτός αλλά προσπαθούμε κάνοντας πολύ καλή διαχείρηση και βάζοντας προτεραιότητες να κάνουμε την επιλογή των εκδηλώσεων και των συναυλιών μας και γενικά όλων των πολιτιστικών παραστάσεων. Είναι αλήθεια ότι επιθυμία μας είναι όλες οι εκδηλώσεις να είναι δωρεάν για τους δημότες, όμως είναι αναπόφευκτο να αποφύγουμε το εισιτήριο σε κάποιες από αυτές. Θα δείτε όμως ότι φροντίζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Υπάρχει όμως και πλειάδα εκδηλώσεων στις οποίες δεν υπάρχει εισιτήριο, όπως η συναυλία με τους Locomodo, όπως θα είναι η συναυλία με την Μελίνα Κανά την πανσέληνο του Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου, η συναυλία με την Γεωργία Τρανταφύλλου και την Χριστίνα Κορκοντζέλου στην πανσέληνο του Ιουλίου στον ίδιο χώρο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στην προβολή ντόπιων καλλιτεχνών. Ετσι έχουμ τη συναυλία του Παύλου Μπερμπερίδη στο «Ελληνίς» στις 29/6. Μετά έχουμε την συναυλία του Σπύρου Νικολάου στον αύλειο χώρου των αποθηκών Παπαστράτου. Κατόπιν στον Σεπτέβριο έχουμε μια ακόμη συναυλία με τον Ανδρέα Κατερινόπουλο. Όπως βλέπετε προσπαθούμε να αναδείξουμε το τοπικό πολιτιστικό στοιχείο. Βέβαια θα έχουμε και άλλες συναυλίες όπως με τον Χρήστο Θηβαίο και την Μαρία Παπαγεωργίου, τον Κώστα Χαντζή κλπ. Παράλληλα θα υπάρχουν και θεατρικές παραστάσεις και το φολκλορικό φεστιβάλ το οποίο διοργανώθηκε και πέρισυ και μας το ζητούσαν επίμονα οι δημότες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και έτσι φέτος το φεστιβάλ θα είναι πολύ μεγαλύτερο, με περισσότερες συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο κόσμος στις κοινότητες που επισκεφθήκαμε μας ρωτούν εδώ και πολύ καιρό για το φεστιβάλ και θέλουν να τους συμπεριλάβουμε. Ο κόσμος το αγκάλιασε και το απήλαυσε πάρα πολύ. Όλα αυτά που σας είπα γινονται από τα ελάχιστα χρήματα απο τον προυπολογισμό μας και απλώς δίνονται προτεραιότητες.

image 09

Αρα δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τις άλλες πόλεις που διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις

Η πόλη μας πραγματικά στον τομέα του πολιτισμού έχει εξαιρετικές δομές που είναι φυτώρια για καινούργιους δημιουργούς. Τα παιδιά μας εκπαιδεύονται σύμφωνα με τις κλίσεις και τα ταλέντα τους. Πέρα από αυτό όμως γίνονται και πολλές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Όταν μιλάμε για τις δράσεις μας και για τις εκδηλώσεις μας σε άλλες περιοχές, ξαφνιάζονται, γιατί το Αγρίνιο δεν είναι ιδιάιτερα γνωστό. Και ειλικρινά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, Όμως υπάρχουν πράγματα να ζηλέψουμε, πάντοτε στοχεύουμε στο κάτι καλύτερο και συνέχεια θα προσπαθούμε για το καλύτερο για τους δημότες αυτού του δήμου.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στείλετε στους δημότες της πόλης μας

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι η δημοτική αρχή και φέτος το καλοκαίρι με πολύ προσπάθεια και πολύ φροντίδα θα διοργανώσει ένα πολύ πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Με εκδηλώσεις για όλους σε όλη την περιφέρεια του δήμου. Εκδηλώσεις που αφορούν σε Θέατρο, Μουσική, Χορό και οτιδήποτε δημιουργεί πολιτισμό. Περιμένουμε λοιπόν τους δημότες μας να έρθουν να διασκεδάσουμε, να απολαύσουμε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στην ζεστή αγαπημένη μας πόλη. Στο πολύ ζεστό και πολύ φιλόξενο Αγρίνιο.

image 01

Τμήμα Παραγωγής και Ειδήσεων του AgrinioBestOF.gr

 

Διαβάστηκε 9154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:03
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033