Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:26

Αιτωλοακαρνανία: Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης στο Αγγελόκαστρο! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκθέματα δείχνουν όλη την πορεία της εκπαίδευσης και μας γυρίζουν στο παρελθόν – Μεγάλη η επισκεψιμότητα μαθητών και εκπαιδευτικών

Σε ένα κτίριο κόσμημα του 1930 στο Αγγελόκαστρο, στεγάζεται το Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας! Στο χώρο περιλαμβάνονται πλήθος εγγράφων, εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών βιβλίων, εποπτικών μέσων διδασκαλίας και άλλων που χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα περισσότερα ήταν πεταμένα ή εγκαταλελειμμένα και με κόπο συλλέχθηκαν συντηρήθηκαν και πήραν την θέση τους σε ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα μουσεία του είδους του!

Ο επισκέπτης μπορεί να δει θρανία παλαιού τύπου, έδρες διδασκαλίας και βιβλιοθήκες που χρησιμοποιήθηκαν πριν από δεκαετίες για την εκπαίδευση των γονιών και των προγόνων μας, εικόνες αγίων, βιβλία παντός τύπου, όργανα φυσικής και χημείας, χάρτες πατριδογνωσίας και Γεωγραφίας της Ελλάδας και Ηπείρων, τετράδια εποχής, καμπάνες, κουδούνια χειρός, όργανα χειρός, φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά εποχών και πολλά άλλα αντικείμενα και βιβλία από το παρελθόν.

mouseio aggelokastro

«Στα σχολεία μας, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, εκτυλίσσονται διάφορα προγράμματα που σχετίζονται με την αγωγή υγείας, το περιβάλλον, την εκπαίδευση γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και κάποια χρόνια έχει ιδρυθεί και λειτουργεί το μουσείο ιστορίας της εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, κτισμένο το 1930 που πλέον είναι ανακατασκευασμένο. Μέσω αυτού, έχουμε τη δυνατότητα να δείχνουμε στους μαθητές, τον τρόπο που μορφώνονταν οι γονείς και οι παππούδες τους, υπό ποιες συνθήκες και εποπτικά υλικά. Καθημερινά επισκέπτονται το μουσείο μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους από σχολεία όλης της Αιτωλοακαρνανίας. Ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Θεόδωρος Τσιλίκας κάνει τις ξεναγήσεις και οι μαθητές μέσα από χειροπιαστά στοιχεία βλέπουν την ιστορία της εκπαίδευσης. Από τον πίνακα και την κιμωλία πήγαμε στην εποχή του διαδραστικού πίνακα και μέσα στο μουσείο υπάρχουν όλα τα εκθέματα που δείχνουν το πέρασμα του χρόνου στην εκπαίδευση» δήλωσε μεταξύ άλλων στη «Σ» ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός.

Παράλληλα, ο κ. Κολοβός απευθύνει έκκληση σε όποιον γονέα έχει ιστορικά στοιχεία και αντικείμενα στην διάθεσή του και επιθυμεί να τα προσφέρει στο μουσείο.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 4084 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.