Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 19:06

Βαράσοβα: Το νέο δυνατό τουριστικό «χαρτί»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πρόταση να γίνει προπονητικό κέντρο αναρρίχησης

Η Ιόνια Οδός «άνοιξε τον δρόμο» για τον τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία και ταυτόχρονα την συζήτηση για τρόπους προώθησης της περιοχής. Τα πρώτα δείγματα άρχισαν δειλά -δειλά να παρουσιάζονται κυρίως στις ήδη ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, τη Ναύπακτο δηλαδή και την Πάλαιρο.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι ενέργειες για την πλήρη εκμετάλλευση και αξιοποίηση προς όφελος των Αιτωλοακαρνάνων των «δυνατών χαρτιών» της περιοχής, όπως το Αεροδρόμιο του Ακτίου, τη στιγμή που ξεμπλοκάρει η πολυσυζητημένη κατασκευής του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό ενώ «άνοιξαν» οι συζητήσεις και για το λιμάνι του Πλατυγιάλι.

Στον τουριστικό χάρτη του νομού, πέραν των όσων υπάρχουν και γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν περαιτέρω από τους φορείς της περιοχής και όχι μόνο, εντάσσεται και ένα νέο «χαρτί» που μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη. Η Βαράσοβα!

Η Βαράσοβα ήδη αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες αναρριχητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο και όταν το άθλημα της αναρρίχησης γίνει Ολυμπιακό, για το οποίο οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, αναρριχητές πρότειναν η Βαράσοβα να γίνει προπονητικό κέντρο!

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα κατά τη διάρκεια του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας, που φιλοξενήθηκε προ ημερών στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου: «Πρέπει να αναβαθμίσουμε την περιοχή και να την βάλουμε στον τουριστικό χάρτη. Μόνο με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού άρχισαν να έρχονται τουρίστες για παράδειγμα στο Κρυονέρι με group μάλιστα από Κινέζους και Κορεάτες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους αναρριχητές στη Βαράσοβα. Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και στον ειδικό τουρισμό. Η Βαράσοβα έχει ένα εξαιρετικό τοπίο και είναι μοναδικό «εργαλείο» για την περιοχή μας. Οι αναρριχητές από μόνοι τους δηλώνουν πως είναι το μοναδικό σημείο που πας με το αυτοκίνητο χωρίς καμία περιπέτεια ή κόπο. Λένε επίσης ότι η αναρρίχηση μπορεί να γίνει Ολυμπιακό άθλημα, κάτι που σημαίνει πως συμβεί, θα πρέπει να μετατρέψουμε την Βαράσοβα σε προπονητικό κέντρο. Καλό είναι επίσης να συνδυάσουμε το τουριστικό κομμάτι με τον πολιτισμό, καθώς, υπάρχει ιδέα να ενοποιηθούν οι αρχαιολογικοί χώροι με τους χώρους φυσικού κάλλους».

Ακόμη, ο κ. Βαρεμένος πρόσθεσε πως: «αντίστοιχα μέρη για αναρρίχηση δεν υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα. Οι αναρριχητές έχουν πολλές ελπίδες το άθλημά τους να ενταχθεί στα Ολυμπιακά αθλήματα και τότε θα προτείνουν να γίνει η Βαράσοβα προπονητικό κέντρο.  Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε πως από τώρα υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στην περιοχή για αναρρίχηση, ενώ προωθείται από τους κατοίκους της περιοχής η ανάδειξη της».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 2812 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.