Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 11:35

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Αγρίνιο (VIDEO) (Πεμ 21 - Κυρ 24/6/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου για 12η συνεχή χρονιά συμμετέχει και διοργανώνει τηνΕυρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Αγρίνιο.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ – ΑΚΟΥ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ήταν το 1999 όταν η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα έθετε τις βάσεις για να ξεφύγει από την έννοια της «εκδήλωσης» και να μετατραπεί σε θεσμό. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια, εκατοντάδες συγκροτήματα πέρασαν από τις μουσικές σκηνές, πολλά πράγματα άλλαξαν, όμως το πάθος για τη μουσική παρέμεινε το ίδιο.

Η κρίση έμοιαζε να τα τινάζει όλα στον αέρα όμως η ανάγκη να βρεθούν ανάσες και μελωδίες μέσα στην δύσκολη καθημερινότητα, υπερτερούσε – και θα υπερτερεί. Με αυτό το σκεπτικό (και το όνειρο) η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (ΕΓΜ) επιστρέφει και φέτος.

Ανανεωμένη, ακόμα πιο παθιασμένη, περισσότερο ώριμη και με το βλέμμα στο μέλλον, στοχεύει να γεμίσει κάθε γωνία με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες. Ήδη πάνω από 50 πόλεις (ανάμεσά τους οι Αθήνα – Αγρίνιο – Ηράκλειο Κρήτης – Βόλος – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη κ.α.) ετοιμάζονται να υποδεχθούν την ΕΓΜ 2018 και να δώσουν ζωή και χρώμα στους δρόμους τους Ευελπιστούμε το 2018 να σημάνει για το ελληνικό δίκτυο μια ευρωπαϊκή πρωτοτυπία, για ακόμα μια φορά!

 

 

 

Διαβάστηκε 1339 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 15:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.