Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 18:44

Ανάρτηση του στρατηγού Ζιαζιά για το Σκοπιανό με αναφορές στο Ρήγα Φεραίο (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανάρτηση με νόημα για τη συμφωνία για το Μακεδονικό έκανε ο Στρατηγός Ζιαζιάς. Συγκεκριμένα ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ , ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ …….ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΛΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ……….

«Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,

μονάχοι σαν λιοντάρια, στις ράχες στα βουνά

Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,

να φεύγουμε απ’ τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;

Να χάνουμε αδέλφια, Πατρίδα και γονείς,

τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,

παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή…….»

12 Ιουνίου 1798 :Θανατώνεται από τους Τούρκους δια στραγγαλισμού στο Βελιγράδι ο Ρήγας Φεραίος, πρόδρομος και πρωτεργάτης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος ήταν Έλληνας συγγραφέας, πολιτικός στοχαστής και επαναστάτης. Θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Δύο αιώνες, για την ακρίβεια διακόσια δεκαέξι χρόνια, μάς χωρίζουν από τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή το 1798 στο φρούριο Νεμπόισα του Βελιγραδίου, όπου βασανίστηκε και θανατώθηκε διά στραγγαλισμού μαζί με τους επτά Έλληνες συντρόφους του, από τις οθωμανικές αρχές.Δείτε την ανάρτηση του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ:

http://pronews.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 2884 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 18:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.