Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 18:05

Ο Αγρινιώτης αιμοκαθαρόμενος αθλητής Μ. Μαρκόπουλος έτοιμος για νέα διάκριση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

σε Πανευρωπαικούς αγώνες

Ο Aγρινιώτης στην καταγωγή Αιμοκαθαιρόμενος αθλητής Μάριος Μαρκόπουλος , αναχωρεί σε λίγες ημέρες για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων μαζί με τους 18 αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στους αγώνες, υπό την ομπρέλα της νεοσύστατης Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ( www.aonm.gr ), αναχωρούν για τη Σαρδηνία στις 17 Ιουνίου.

Οι 10οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.cagliarietdsc2018.it) θα γίνουν στις 17-24 Ιουνίου στο Κάλιαρι της Ιταλίας υπό την αιγίδα της Πανευρωπαϊκής Αθλητικής Ομοσπονδίας Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων (www.etdsf.org).

Στους αγώνες περιλαμβάνονται τα αθλήματα: στίβος, επιτραπέζια αντισφαίριση, τέννις, bowling, κολύμβηση, golf, badminton, petanque, μίνι μαραθώνιος, ποδηλασία.
Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, οι αγώνες είναι μια γιορτή της μεταμόσχευσης, με δράσεις και εκδηλώσεις για την υπέρτατη πράξη προσφοράς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο όπως η ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ!

Οι αγώνες ξεκινούν την Δευτέρα 18 Ιουνίου με την τελετή έναρξης, όπου γίνεται η καθιερωμένη παρέλαση των ομάδων, παρουσιάζεται το τραγούδι της διοργάνωσης και δράσεις από την οργανωτική επιτροπή. Ο Μάριος θα συμμετάσχει στην επιτραπέζια αντισφαίριση την Τετάρτη 20 Ιουνίου και το bowling την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Ιουνίου, όπου πήρε την πρόκριση μέσα από τους Πανελλήνιους αγώνες τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στην Αθήνα, και προετοιμάζεται υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ευθύμη Αμερικάνου αλλά και στο bowling για να εκπροσωπήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την Ελλάδα.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008, 2016.

Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από τη σελίδα του στο facebook και το κανάλι στο youtube: Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος

Ο Μάριος γεννήθηκε στο Αγρίνιο και σε ηλικία μόλις 16 ετών ενώ ήταν αθλητής του μπάσκετ, παρουσίασε πρόβλημα με τα νεφρά του. Μετά από δυο χρόνια οι νεφροί του σταμάτησαν να λειτουργούν εντελώς και ξεκίνησε η διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Αυτό δεν τον πτόησε όμως… Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 2005. Το 2006 άρχισε να ασχολείται και πάλι με τον αθλητισμό ενώ το 2010 λόγω δουλειάς εγκαταστάθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συμμετέχει κάθε δυο χρόνια στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων αθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση έχοντας κατακτήσει δυο φορές το χρυσό μετάλλιο (2008 και 2014), δύο φορές το αργυρό (2010 και 2012), στο bowling έχοντας κατακτήσει δυο φορές το αργυρό μετάλλιο (2006-2008) στην κατηγορία των αιμοκαθαιρομένων.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2742 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.