Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:48 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 20:10

Στην Λέσβο το μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων της ποδηλασίας δρόμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Καστραντά, Τζωρτζάκη, Φαραντάκη

και στις γυναίκες των Μηλάκη, Τσάβαρη, Φασόη, Ζόγκλη

Έντεκα μέρες απομένουν για την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου Elite Ανδρών - Γυναικών, που θα διεξαχθεί στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, από την άλλη Παρασκευή 22 Ιουνίου, έως και την Κυριακή 24 του μήνα.   

Το παρών θα δώσουν όλα τα μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας δρόμου που αγωνίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεχωρίζουν οι άνδρες Χαράλαμπος Καστραντάς, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Στέλιος Φαραντάκης και οι γυναίκες Αργυρώ Μηλάκη, Ελένη–Μιχαλίτσα Τσάβαρη, Βαρβάρα Φασόη, Άννα-Μαρία Ζόγκλη. Αθλητές και αθλήτριες που είχαν κατακτήσει τα 12 μετάλλια στην διοργάνωση του 2017 (Ξάνθη).   

Συνδιοργανωτές με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π) είναι ο Δήμος Λέσβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και ο νεοσύστατος σύλλογος «Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου».

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου δρόμου Μάστερς το 2017 στο Μόλυβο, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν στη Λέσβο την κορυφαία διοργάνωση ποδηλασίας δρόμου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών και Γυναικών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, οι ώρες εκκίνησης και οι αποστάσεις:

Παρασκευή 22/6/2018 - 16:00-17:00: Ατομική Χρονομέτρηση Γυναικών (20,6 χλμ.), Νέων Ανδρών (20,6 χλμ.), Ανδρών (36 χλμ.)

Σάββατο, 23/6/2018 – 16:00: Αγώνας Αντοχής Γυναικών (90,6 χλμ.)

Κυριακή, 24/6/2018 – 09:00 : Αγώνας Αντοχής Ανδρών (145 χλμ.)

Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων αντοχής θα γίνει από το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 120 αθλητές και 30 αθλήτριες από 45 σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Δήμος  Λέσβου αναλαμβάνει εξολοκλήρου τη φιλοξενία 220 περίπου αθλητών – συνοδών – αγωνοδίκου επιτροπής, προσφέρει επίσης 50% έκπτωση στα πλοία της γραμμής για τη μετακίνηση των ομάδων στη Λέσβο, με τη χορηγία των ακτοπλοϊκών εταιριών HELLENIC SEAWAYS.

Διαβάστηκε 1156 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.