Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:07 πμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 19:55

«Στην Αιτωλία των μύθων και της Ιστορίας… με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στην Αιτωλία των μύθων και της Ιστορίας… με συνοδοιπόρο τον Λόρδο Βύρωνα». Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, οι οποίοι, αφού ξεναγήθηκαν από την φιλόλογο κα Σπίνουλα στην βιβλιοθήκη της Βυρωνικής Εταιρείας Μεσολογγίου, περιηγήθηκαν από την μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας μας κα Γαβρίνα στην Παναγία της Φοινικιάς, όπου συνήθιζε να πηγαίνει ο ρομαντικός ποιητής με το άλογό του. Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, προτεινόμενος προορισμός για κάθε σύγχρονο φιλέλληνα.

Η Εφορεία μας ευχαριστεί την Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κα Ρόζα Φλώρου, για την συνεργασία μας και για την οικονομική στήριξη της δράσης ως προς την μετακίνηση των μαθητών.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 909 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.