Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 10:09

Νέα τιμητική διάκριση για την ποιήτρια Βασιλική Πανταζή από την Πάλαιρο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τιμητική διάκριση βραβεύτηκε η συμπατριώτισσα μας Βασιλική Πανταζή στους 33ους Δελφικούς αγώνες ποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, για το ποίημά της «Δεσμώτες».

Νέα διάκριση για την ποιήτρια Βασιλική Πανταζή καθώς από τους 400 περίπου συμμετέχοντες στο προκριματικό στάδιο στην Αθήνα, επελέγησαν σε δεύτερο επίπεδο τα καλύτερα έργα, μεταξύ αυτών και της Βασιλικής Πανταζή, που διαγωνίστηκαν στους Δελφούς, στο σημαντικότερο ποιητικό γεγονός της χρονιάς, στο μυστηριακό χώρο των Δελφών μέσα σε κλίμα ποιητικής μυσταγωγίας.

Τους «33ους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης», πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2018 η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στο «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών». Ένας θεσμός που χρωματίζεται και παίρνει έμπνευση από τις Δελφικές Γιορτές και την ιδέα του Άγγελου Σικελιανού για την αναβίωση τους. Οι εκδηλώσεις και η τελετή απονομής των βραβείων έγιναν την Κυριακή 10 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Συμμετείχε το Κουαρτέτο Έγχορδων Αθηνών, υπό τη διεύθυνση Πρ. Εξάρχοντα Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Παντελή Δεσποτίδη.

xiromeronews.gr

Διαβάστηκε 2576 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.