Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:47 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 17:25

Η κυρία ''Εθελοντισμός'' του let's do it! Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

''Ας το κάνουμε!''

Στη σύγχρονη εποχή ο Εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, στοχεύει σαφώς στο συλλογικό όφελος και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούν η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς. Ως εκ τούτου, εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.  Ένα τέτοιο κίνημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και δηλώνει έντονη παρουσία στη χώρα μας με σκοπό να ανταπεξέλθει σε τέτοια προβλήματα είναι το Let's do it Greece.

Στο Let's do it Greece συμμετέχει ενεργά και ο δήμος Αγρινίου τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου, την Ακτίνα Εθελοντισμού.

Για να μπορέσει όμως να καθιερωθεί μια τέτοια προσπάθεια, πρέπει να υπάρχει στα παρασκήνια ένας άνθρωπος ''κλειδί''. Στην προκειμένη περίπτωση ο άνθρωπος αυτός είναι η κυρία Ανθούλα Μακρή και αφού  φέτος ο Εθελοντισμός περπάτησε σχεδόν σε όλα τα χωριά των Παρακαμπυλίων, οφείλουμε σαν Parakampylia News να γνωρίσουμε , και να γνωρίσει και ο κόσμος την κ. Μακρή διότι το έργο της παρακίνησε πολίτες, σχολεία, συλλόγους και κοινότητες, που έκαναν εξαιρετική προσπάθεια ανάδειξης, της δικής τους περιοχής ο καθένας, αναδεικνύοντας φυσικά και ιστορικά μνημεία, καλλωπίζοντας  δημόσιους χώρους, μαζεύοντας σκουπίδια, φυτεύοντας δέντρα και άνθη κλπ, στηριζόμενη πάντα στις αρχές της ανακύκλωσης και του εθελοντισμού,   μια ενεργό δράση, πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα που ο καθένας μας επαναπαύεται στο ότι τα προβλήματα θα μας τα λύσει η κοινότητα, ο δήμος, το κράτος κλπ

Κυρία Μακρή σας γνωρίσαμε τον τελευταίο καιρό μέσα από την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα από τις δράσεις του προγράμματος lets’do it Greece. 

Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για σας;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα Αγρίνιο

Ο παππούς μου μετακόμισε στο Αγρίνιο από τη Ριγάνη Ναυπακτίας όταν ο πατέρας μου ήταν ενός έτους και η μητέρα μου είναι από Πετροχώρι Τριχωνίδος. Τελειώνοντας το Λύκειο σπούδασα στην Αθήνα Νηπιαγωγός, Εργάστηκα πολύ λίγο σε παιδικό σταθμό,παντρεύτηκα και λόγο των  επαγγελματικών υποχρεώσεων του συζύγου, εγκατέλειψα την δουλειά και αποκλειστικά ασχολήθηκα με την οικογένεια .
Έχω δύο γιους 29 και 25 ετών, Έζησα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και παραλληλα με οικογένεια έκανα κάποια  μεταπτυχιακά. Επιστρέφοντας Αγρίνιο το 2000 ασχολήθηκα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των εκάστοτε σχολείων που φοιτούσαν τα παιδιά μου ,άλλοτε σαν γραμματέας και άλλοτε σαν πρόεδρος.
Επί μία δεκαετία  διατέλεσα ,γραμματέας της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων δημοσίων σχολείων Δήμου Αγρινίου.

-Πως δημιουργήθηκε η αγάπη σας για τον εθελοντισμό; Τι είναι αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε τόσο ενεργά; 


Από μικρό παιδί θυμάμαι να προσφέρω. Παράλληλα με την οικογένεια ,ασχολήθηκα με τον Εθελοντισμό , και την προσφορά. Ενστερνίστηκα τον εθελοντισμό στην Νέα Υόρκη. Από εκεί και πέρα ήταν μονόδρομος. Το 2011, αποφοιτώντας και ο μικρός γιος ασχολήθηκα ενεργά  πλέον με εθελοντισμό, όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά και σε άλλες πόλεις. Η προσφορά είναι κάτι που με γεμίζει σαν άνθρωπο και προσπαθώ αυτή την ενέργεια να τη διοχετεύω στην Ακτίνα. Η φιλοσοφία μου είναι να μην τα περιμένω όλα από  τον διπλανό μου. Θεωρώ ότι η καθημερινότητα μας μπορεί να γίνει καλύτερη όταν και εμείς οι ίδιοι κάνουμε πράγματα για την καλυτέρευση της σε τομείς που είναι εφικτό, (περιβάλλον, πολιτισμός…) όπως έλεγε και ο Γκάντι «γίνε πρώτος εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».



-Πως δημιούργηθηκε η Ακτίνα Εθελοντισμού στο Αγρίνιο; Υπάρχει άμεση σύνδεση με το πρόγραμμα let’s do it ή εξυπηρετεί και άλλους σκοπούς στα πλαίσια της λειτουργίας του Δήμου;


Το 2014 κατέβηκα υποψήφια με τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος μας γνώριζε ότι ήθελα να ιδρύσουμε τον εθελοντισμό στον Δήμο, ο ίδιος άτομο με ανοιχτό μυαλό και υπέρμαχος  του εθελοντισμού ,με τίμησε με το να με  τοποθέτηση επικεφαλής του εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου. Έτσι  δημιουργήθηκε η Ακτίνα Εθελοντισμού Δήμου Αγρινίου

Οι τομείς που δραστηριοποιείται είναι το περιβάλλον, η υγεία,  η κοινωνική αλληλεγγύη, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η παιδεία, συνέδρια, ημερίδες.

Το LET’S DO IT είναι ένα παγκόσμιο  εθελοντικό κίνημα που συμμετέχει  ο Δήμος Αγρινίου και το υλοποίει η Ακτίνα Εθελοντισμού.
.
- Από πού, πότε και πώς ξεκίνησε το πρόγραμμα lets’ do it Greece και τι αφορά κυρίως;

Το Lets do it στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2012 από μια ομάδα νέων παιδιών Λυκείου στην Γλυφάδα που βλέποντας το βουνό τους,  τον Υμηττό,  να καίγεται αποφάσισαν  να κάνουν γι αυτό.  Ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους για το κίνημα Let’s do it world και η πρώτη τους δράση που έλαβε χώρα στην Ελλάδα ήταν η δεντροφύτευση του Υμηττού. Από τότε έχουν γίνει πάρα πολλές δράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, το Let’s Do it  σα κίνημα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Εσθονία το έτος 2008.Μια δράση εκκαθάρισης της χώρας, αποκαλούμενη Ας το κάνουμε!, ξεκίνησε καθαρίζοντας 10.000 τόνους παράνομων αποβλήτων από περισσότερους από 50.000 εθελοντές σε μία ημέρα. Μετά το προβάδισμα της Εσθονίας, πολλές χώρες ξεκίνησαν επίσης τις εκδηλώσεις καθαρισμού της χώρας τους.

Σήμερα, το κίνημα έχει εξελιχθεί σε δίκτυο 113 χωρών. Συνολικά, 14 εκατομμύρια εθελοντές  έχουν ασχοληθεί με τις δραστηριότητες του κινήματος, Let’s Do it.  Το κίνημα - δράση Let’s Do it  είναι διαπιστευμένο μέλος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Κάθε χρόνο επιλέγεται μια θεματική δράση η οποία συνδέεται  άμεσα με το περιβάλλον. Για φέτος, το  έτος 2018 είναι  αφιερωμένο στον εθελοντισμό - νεολαία περιβάλλον.

- Υπάρχει συνεργασία άλλων φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος (πχ δασαρχείο…) με την Ακτίνα Εθελοντισμού;


Η ανταπόκριση είναι συγκινητική, μαζική και συλλογική. Συμμετέχουν σχολεία, το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος , πολιτιστικοί, αθλητικοί, εθελοντικοί σύλλογοι, η Πολεμική Αεροπορία, η Πυροσβεστική, οι ανεξάρτητοι έφεδροι Ενόπλων Δυνάμεων, μεμονωμένοι πολίτες και φυσικά  όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.


- Σε ποιους απευθύνεται κυρίως το πρόγραμμα ;


Δεν είναι πρόγραμμα είναι εθελοντική κίνηση ,δράση. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες μικρούς, μεγάλους ανεξαρτήτου ηλικίας που ο καθένας μπορεί να προσφέρει εθελοντικά στον βαθμό που μπορεί να ανταποκριθεί, είτε είναι καθαρισμός,  δενδροφύτευση, βάψιμο, είτε μια δημιουργία έργου τέχνης με ανακυκλώσιμο υλικό,  ζωγραφική κ.α.



- Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα και με ποιο τρόπο μαζεύονται όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν; 


Κάθε Οκτώβριο το συντονιστικό του Let’s do it Ελλάδος (Let’s Do it Greece)  ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής της δράσης, που συνήθως είναι μέσα στον Απρίλιο. Εμείς  ως Ακτίνα Εθελοντισμού καλούμε τους πρόεδρους, τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, τους συλλόγους και φορείς  του Δήμου Αγρινίου. Γίνεται ενημέρωση και συζήτηση της ετήσιας θεματικής και ανακοινώνεται η ημερομηνία αυτής. Ζητούμε να μας καταθέσουν σε ορισμένο χρονικό πλαίσιο τις προτάσεις τους ώστε να «τρέξουμε» τις δράσεις. Υπάρχει συνεργασία με όλους τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου. Η λέξη Εθελοντισμός εμπεριέχει την έννοια της προσφοράς, και  γι αυτόν το λόγο,  το μεγαλύτερο κομμάτι υλοποιείται με χορηγίες.



- Τι υλικά είναι αυτά που παραχωρούνται ;


Τα υλικά που παραχωρούνται είναι κυρίως χρώματα, πινέλα, ρολά, σκαφάκια  βαψίματος, σακούλες σκουπιδιών , γάντια, φυτά, λουλούδια, φυτόχωμα, βαρέλια, λάστιχα αυτοκινήτων. Τα υλικά προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορά για την υλοποίηση των δράσεων σε τοπικό επίπεδο.


- Είναι αρκετά δύσκολο καιρό και χρονοβόρο να αφυπνίσει κάποιος το συναίσθημα  του εθελοντισμού. Υπάρχει ωστόσο ικανοποιητική συμμετοχή, συσπείρωση και συνεργασία μεταξύ των εθελοντών;


Θεωρώ πως όχι δεν είναι δύσκολο, είναι όμως ναι, χρονοβόρο  γιατί θέλει πολύ καλή  οργάνωση. Ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι κάτι το πηγαίο, το έχεις ή όχι. Μέσα όμως από την σωστή ενημέρωση μπορεί να καλλιεργηθεί. Έχω συγκινηθεί με την ανταπόκριση των συμπολιτών μας  και ειδικά των νέων παιδιών. Θεωρώ πως ναι υπάρχει ικανοποιητική συμμετοχή και όσο περνάει ο καιρός και οι δράσεις της ακτίνας εθελοντισμού γίνονται ευρέως γνωστές, ιδίως μέσω των social media όλο και αυξάνεται η συμμετοχή των πολιτών. Ο εθελοντισμός είναι μια γιορτή και οι εθελοντές μια οικογένεια.


- “Περπάτησε” το πρόγραμμα στα περίχωρα του Δήμου  (κοινότητες); Και αν ναι υπάρχει κάποια “δράση “ που ξεχώρισε;


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΓΙΑΔΑΣ


Φυσικά είναι αξιοσημείωτο πως όλο και πιο πολλές απομακρυσμένες κοινότητες συμμετέχουν κάθε χρόνο. Το Lets do it Greece υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015 με 20 δράσεις, το 2016 με 44 δράσεις κάτι που έφερε τον Δήμο Αγρινίου μέσα στις τρεις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα, παίρνοντας βραβείο. Το 2017, έλαβαν χώρα 88  δράσεις που πάλι ο δήμος Αγρινίου βρέθηκε  μέσα στις τρεις πρώτες πόλεις και φέτος, 2018,  ξεπεράσαμε τις 130 δράσεις σε όλο τον Καλλικρατικό  Δήμο.

Δεν θα ήταν σωστό να πω ότι ξεχώρισε κάποια δράση. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία του εθελοντισμού και συγκεκριμένα του κινήματος δράσης Lets do it. Όλοι προσφέρανε εθελοντικά , ανέδειξαν μνημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, καλλώπισαν δημόσιους χώρους κοινής χρήσης, δενδροφυτεύσανε, κατασκεύασαν παγκάκια με παλέτες που τους παρείχαμε, γλάστρες με βαρέλια που παρείχαμε. Επίσης και τα  ζωγράφισαν, άλλοι δημιουργικά κατασκεύασαν  γλάστρες από πετσέτες και τσιμέντο κ.α.


- Μια ομάδα πολιτών που δεν ανήκει σε κάποιο φορέα όπως σύλλογος ή σχολείο,  μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα;


Φυσικά και μπορεί να ενταχθεί. Η «πόρτα» του εθελοντισμού είναι ανοιχτή για όλους του πολίτες. Συγκεκριμένα, δεν είναι πρόγραμμα να το επισημάνω και να το διορθώσω.  Είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, κίνημα  δράση (Let’s do it). Να σας φέρω ένα παράδειγμα, είχαμε φέτος μια τέτοια ομάδα που ανέδειξαν μια παλαιά βρύση στις Ραίνες.


- Υπήρχε, πιστεύετε,  επαρκής ενημέρωση για συμμετοχή των φορέων; 


Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και την συμμετοχή, θεωρώ πως ναι. Ανακοινώθηκε έγκαιρα   και    από αρχές Φεβρουαρίου με συσκέψεις, δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.



- Συγκεκριμένα στην περιοχή των Παρακαμπυλίων υπήρξε κάποια δράση που ξεχώρισε;


Όλες ήταν μοναδικές, κάθε μια είχε την δική της ιδιαιτερότητα και την ψυχή των εθελοντών. Αυτό και μόνο κάθε μια την κάνει μοναδική.


- Εντυπώσεις από τη γενική εικόνα του προγράμματος;


Όπως ήδη ανέφερα δεν θεωρείται  πρόγραμμα. Όλες οι  δράσεις αποτέλεσαν μοναδικές εμπειρίες για όλους,  μικρούς και μεγάλους.  Αναφέρομαι και στο σχολικό lets do it που έγινε 23 έως 27 Απριλίου 2018. Αυτή η δράση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους δημιούργησαν μοναδικές κατασκευές, δεντροφύτευσαν, ζωγράφισαν, καλλώπισαν χώρους. Στις 29 Απριλίου η δράση let’s do it ξεκίνησε από πολύ πρωί με πάρα πολλές δράσεις με μεγάλη επιτυχία. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές στη πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπου υπήρχε συμμετοχή.

- Ποιο είναι το όραμα της Ακτίνας; Θα υπάρξει κάποια άλλη δράση στο άμεσο μέλλον;

Όλος ο Δήμος μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια. Η ακτίνα εθελοντισμού δημιουργήθηκε το 2014 και με πολλή αγάπη και προσφορά προσπαθούμε για το καλύτερο της πόλης μας. Όπως ήδη ανέφερα,  όλοι οι εθελοντές είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μέχρι τώρα όπου υπήρχε ανάγκη είμασταν εκεί, στις πλημμύρες 35 μέρες, Χριστούγεννα , Πρωτοχρονια είμασταν με τις γαλότσες, πηγαίναμε σε περιοχές όπου μόνο ο στρατός και η πυροσβεστική πήγαινε, Μ. Εβδομάδα μοιράζαμε τρόφιμα στα πλημμηρισμένα χωριά...

στη συνέχεια , στις 30 Μαϊου η ακτίνα θα συνδράμει για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας.
1-2/6 θα βοηθήσει στο αναπτυξιακό,  ενδιάμεσα  έχουμε αιμοδοσίες
25 Ιουνίου πάντα στον 1ο Μαραθώνιο με το κέντρο πρόληψης Οδυσσές ''ΟΚΑΝΑ''
13-15 Ιουλίου στον Δρυμώνα για την αστροφυσική , 25 Ιουλίου για την  παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας , συμμετοχές στα φοκλορ κλπ


- Κάποια επέκταση του προγράμματος στο μέλλον, αν υπάρχει


Ναι υπάρχει. Σκεφτόμαστε τον Σεπτέμβριο να κάνουμε το Let’s do it world. Όλες οι χώρες  την ίδια ημέρα να κάνουμε από κοινού δράσεις. Όλος ο πλανήτης μια εθελοντική αγκαλιά.


Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους χορηγούς της δράσης που μας στήριξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...


ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Διεύθυνση: Ριζαρείου 2 Τ.Κ.: 152 33 Πόλη: Χαλάνδρι, Αθήνα  ΤΚ.300 20 Αντίρριο 

Αιτωλοακαρνανίας

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ


SANITAS


ΚΟΡΠΗ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΕΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ NESTLE EΛΛAΣ A.E. BIOMHXANIA-ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ& ΠΟΤΩΝ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 4 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ


ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΒΕΕ 1ο ΧΛΜ. ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, 301 00 Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας 


ΤΣΙΑΜΑΚΗΣ ΟΕ 2ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΚΑΨΑΛΗΣ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Αναστασιάδη 3,Αγρίνιο, 30132


ΑΟ ΡΙΓΑΝΑΣ


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


ΜΠΙΜΠΑ ΜΑΡΙΑ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ  3ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΘΕΡΜΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟ  Αιτωλοακαρνανίας , 30100


CAPTAIN DEL MARE (Παγανιάς Χρήστος Ι.)


AVALON Cafe Καπετάν Δία 3, Αγρίνιο Τηλ: 26410 29555 


ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ταξί - Ραδιοταξί - Αγρίνιο Αγίου Κωνσταντίνου 59, 301 00 Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας 


ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΦΥΤΟΧΩΜΑ-ΣΠΟΡΟΙ, ΒΙΟΦΥΤ ΕΛΛΑΣ Β. ΚΑΛΦΟΥΝΤΖΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Διαχειριστής Καλφούντζος Βασίλειος ΑΤΤΙΚΗ  ΑΘΗΝΑ: Λεωφ. Κηφισού 54 T.K.: 10442


Ν. ΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. | ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ – ΔΙΑΝΟΜΕΣ


ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΣΔΟΥΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12 (ΠΑΡΚΟ).


ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΑΚΗΣ- CAFÉ ΔΙΠΟΡΤΟ  Στάικου Δημήτριου 2, 301 32 Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας 


ΣΑΚΑΡΕΛΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ


SERAFINO Πιτσαρία - Πίτσα – Αγρίνιο Εθνική Οδός Αγρινίου - Ιωαννίνων 3, 301 00 Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας 


ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (πρόεδρος εμπορικού επιμελητηρίου Αιτ/νιας) 


ΤΑΓΚΑΛΟΣ Π. - ΑΜΠΛΙΑΝΙΤΗΣ Ν. Ο.Ε. Διανομή τροφίμων και εμπορευμάτων – Παναιτώλιο 6ο χλμ. Αγρινίου - Αντιρίου, 300 03 Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας 


ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟ 30100



Φωτογραφίες απο δράσεις εθελοντισμού που αναπτύχθηκαν στα Παρακαμπύλια μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων...


ΣΙΔΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ

ΣΙΔΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ




ΠΟΛΙΤΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΚΟΡΦΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΓΙΑΔΑΣ

ΠΡΙΝ....

...ΚΑΙ ΜΕΤΑ!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ

ΚΕΡΑΣΕΑ ΜΑΛΕΥΡΟΥ

ΚΕΡΑΣΕΑ ΜΑΛΕΥΡΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΔΡΆΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

parakampylianews.blogspot.com
 
Διαβάστηκε 3717 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 18:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.