Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 13:18

Με τη δέουσα λαμπρότητα το Αγρίνιο τίμησε την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη δέουσα λαμπρότητα το Αγρίνιο τίμησε  την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη και την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Απόστολος Βετσόπουλος.

Ακολούθησε παρέλαση χορευτικών τμημάτων και  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από τον Δήμαρχο Αγρινίου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών, φορέων  και συλλόγων της πόλης.

 Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια ημέρα  ορόσημο για την πόλη μας. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την απελευθέρωση του Αγρινίου από τους Τούρκους και κυρίως, όλους αυτούς,  που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον. Σε αυτούς αξίζει τιμή και  ευγνωμοσύνη γιατί, με το πάθος τους για ελευθερία, απέδειξαν ότι οι  υπερήφανοι λαοί δεν παραδίδονται. Σήμερα τιμούμε την αυτοθυσία των προγόνων μας, αλλά πάνω από όλα, τιμούμε την ιστορική τους παρακαταθήκη. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολύτιμη κληρονομιά μας. Έχουμε ιερό χρέος να παραδώσουμε, στις επόμενες γενιές ακέραιο το φρόνημα και την υπερηφάνεια του λαού μας».

Διαβάστηκε 1789 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.