Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:51 μμ
 
wm small
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 10:45

Περιφερειακό Συμβούλιο: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τα ΑμεΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Kατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε μία πρωτοπόρα πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε πανελλαδικό επίπεδο, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που εγκρίθηκε από το Σώμα, έχει σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού πλαισίου αμοιβαίας συνεργασίας με στόχους αφενός την ανεμπόδιστη και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και αφετέρου την τόνωση της τοπικής οικονομίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2010-2020.
«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να επωφελούνται μέτρων που θα τους εξασφαλίζουν την αυτονομία, την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, και τη συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της περιοχής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε: «Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την ΕΣΑμεΑ – την αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και Κοινωνικό Εταίρο της Πολιτείας – ώστε να αναλάβουμε από κοινού ενεργό δράση για τη δημιουργία ποιοτικών συνθηκών σε όλους τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας χωρίς αποκλεισμούς και ιδιαίτερα των πολιτών με αναπηρία».


Κατά την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος, ανέφερε ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 18,2 % του πληθυσμού της χώρας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αναπηρία και περισσότερα από τα μισά άτομα βρίσκονται σε ηλικίες άνω των 65 ετών, ενώ η τρέχουσα οικονομική κρίση επιδείνωσε την κατάσταση των ατόμων αυτών.
«Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΣΑμεΑ περιγράφει αναλυτικά ενέργειες, δράσεις, πρωτοβουλίες και προγράμματα που μπορούν από κοινού να υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους και μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Χαροκόπος.

Διαβάστηκε 2205 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.