Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 19:32

Οι θεατρικές παραστάσεις στο «Ελληνίς» αυτό το καλοκαίρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι επιλογές που έχει το θεατρόφιλο κοινό φέτος το καλοκαίρι

Τις δικές του επιλογές θα μπορεί να κάνει και φέτος το καλοκαίρι το θεατρόφιλο κοινό για την βραδινή έξοδό του.

Ο Δήμος Αγρινίου έχει συμπεριλάβει 5 θεατρικές παραστάσεις στο πρόγραμμα του «Ελληνίς», οι οποίες θα ανέβουν στη σκηνή του θερινού δημοτικού Κινηματοθέατρου, ως εξής:

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»  3 Ιουλίου 2018 (21:00) , παιδική θεατρική παράσταση. Γενική είσοδος: 10 ευρώ / Προπώληση: 8 ευρώ. Άνεργοι: 6 ευρώ.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης , Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα.

Οι μαγικές σβούρες φέρνουν κοντά στα παιδιά την πιο διάσημη και γοητευτική ηρωίδα όλου του κόσμου. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, Δημήτρης Αδάμης, διασκευάζει τα βιβλία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τα μεταφέρει στην πιο μαγική παράσταση που έχει δημιουργήσει ως τώρα για τα παιδιά. Ο Πουκ, το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των μαστόρων,τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων, η Βασίλισσα των ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της γάιδαρο, όλοι, άνθρωποι και ξωτικά, περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ. Είναι μια χώρα μαγική όπου όλα ανατρέπονται.

«Παράξενο ζευγάρι» 21 Ιουλίου 2018 – «Παράξενο ζευγάρι», θεατρική παράσταση

Σκηνοθεσία: Βλαδίμυρος Κυριακίδης.
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Βλαδίμυρος Κυριακίδης, Βάσω Γουλιελμάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Πάνος Σταθακόπουλος.

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που όμως έχουν κάτι κοινό να μοιραστούν, την εμπειρία ενός ναυαγισμένου γάμου αποφασίζουν να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη.

1 Αυγούστου 2018 (21:15) – «Άγρια Δύση», θεατρική παράσταση. Γενική είσοδος: 14 ευρώ.

Συγγραφέας: Θοδωρής Αθερίδης.
Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα
Πρωταγωνιστούν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Τάσος Κονταράτος, Πηνελόπη Πλάκα.

Τούτο το καλοκαίρι η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, «Αγρια Δύση» περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Μία κωμωδία Western με φόντο την Κρήτη, γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα, την αγάπη και την Ελλάδα! Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα… Όλα αυτά στο Κρητικό γουέστερν του Θοδωρή Αθερίδη » Άγρια Δύση»!
«Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια»,

20 Αυγούστου 2018 (21:00) – «Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια», παιδική θεατρική παράσταση.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Πούλης, Κώστας Φερεντούρος, Ελισάβετ Νομικού, Αντώνης Βαρθαλίτης, Άννα Κρίνου, Δάφνη Μαρκάκη, Κων/να Τσιριμώνα.

Τα 7 κατσικάκια μένουν μονά στο σπίτι καθώς η μαμά κατσίκα πάει στην αγορά. Η μαμά συμβουλεύει τα μικρά να μην ανοίξουν σε κανέναν. Ο λύκος ξέρει ν αλλάζει τη μορφή του. Θα τον γνωρίσετε όμως απ τη χοντρή, βραχνή φωνή του κι απ’ τα μαύρα του πόδια. Παρ’ όλο που τα κατσικάκια υπακούν ο λύκος βρίσκει τρόπο να τα ξεγελάσει με διάφορες μεταμφιέσεις και τεχνάσματα. Αιχμαλωτίζει τα έξι αλλά το μικρότερο καταφέρνει να κρύβεται. Όταν επιστρέφει η μαμά και αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί ..τότε έρχεται η ώρα που ο Λύκος θα πληρώσει για τις πράξεις του.
«Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα»

21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018 (21:30) – «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Mετάφραση: Νίκος Γκάτσος.
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραγεώργος
Πρωταγωνιστούν: Μάγδα Κατσιπάνου, Ειρήνη Αναστασίου, Ειρήνη Ράπτη, Κάτια Ζαρκάδα,
Ειρήνη Κοψάλη, Γιώργος Γεροντιδάκης, Βαλεντίνα Φυλακτού, Γιούλη Μαρούση, Αθηνά Ψειμάδα, Δώρα Τριανταφύλλου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων του νομού μας, παρουσιάζει το διάσημο έργο του Λόρκα, μια ποιητική ελεγεία και ταυτόχρονα μια πολιτική αλληγορία. Ελεγεία γιατί μιλάει για την απώλεια, το πένθος, την διαβρωτική δύναμη της εξουσίας, τα καταπιεσμένα συναισθήματα σε μισερές σχέσεις που, αν εκραγούν, μπορεί να συμπαρασύρουν στο διάβα τους τα πάντα – και πολιτική αλληγορία γιατί αποτελεί τη μικρογραφία μιας κοινωνίας (στην Ισπανία, στην Ελλάδα, παντού) που καταγράφει τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη της, όταν η «κεφαλή» δεν έχει και τόσο δημοκρατικούς σκοπούς και βλέψεις.

http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 947 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 20:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.