Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 11:52

Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη - Μεσολόγγι: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας  2018 «Αγαπημένα Δεδομένα: Παρατηρώ και Μετρώ τον Κόσμο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, συμμετέχει για 2η χρονιά, μαζί με 146 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες απ’ όλη τη χώρα στη «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018,  προσκαλούμε τα παιδιά σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε! Θα πειραματιστούμε, θα παραγάγουμε δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουμε, θα τα αναλύσουμε κριτικά και θα τα αξιολογήσουμε!

Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και της εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας..

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που θα συμμετάσχουν σε αυτή θα υλοποιήσουν μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.

Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Ηashtag: #ΚΕ2018gr
Επικοινωνία:
Κιτσινέλης Μιχάλης
Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη
Τηλέφωνο: 26310 56903 (9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα)
Ε-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη
ΒΑΛΒΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
     
Διαβάστηκε 1080 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 13:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.