Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 02:05

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 98 - Μαίου 2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλά και ενδιαφέροντα τα άρθρα στο τεύχος 98 του περιοδικού "ΠΡΑΣΙΝΟΙ + ΜΠΛΕ" που κυκλοφόρησε τον Μαίο του 2018.

Το μύνημα του εκδότη έχει τον τίτλο "...ευχαριστούμε"

Όταν πολλοί μαζί συνεργάζονται και έχουν σχέδιο και συγεκριμένο ρεαλιστικό στόχο, το θετικό αποτέλεσμα δεν αργεί να έρθει. Αποδεικνύετε καθημερινά στη ζωή μας, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη των πολλών κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναφέρομαι στις δράσεις, εκτός τοπικών, ακόμα και ελληνικών συνόρων που υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας από τον φορέα μας. Δύο διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στη Ναύπακτο με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, επαγγελματικές ομάδες από Γαλλία, Ιαπωνία, FYROM, Βουλγαρία, Ελβετία, αλλά και μεμονωμένοι αθλητές και αθλήτριες με διεθνή δελτία της UCI από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ρωσία και την Σερβία πήραν μέρος στους αγώνες cross country.  Μια ακόμα διεθνής διοργάνωση ολοκληρώθηκε, που έρχεται ως συνέχεια μιας διετίας γεμάτης πετυχημένων διοργανώσεων ποδηλασίας βουνού στη Ναύπακτο, όπως τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα cross country 2016 και 2017 και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα cross country το 2017. Κορυφαίοι αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας και εμείς τους αποζημιώσαμε με την οργάνωση και τη φιλοξενία μας. Ευχαριστώ θερμά όλους αυτούς που εργάστηκαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μας και τους χορηγούς μας, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Συνεχίζουμε με την ορεινή Ναυπακτία και το «Πανελλήνιο πρωτάθλημα marathon mtb» και τους 8 «open road και mtb αγώνες» στις 25 & 26 Αυγούστου 2018.

στην ενότητα Οικοδράσεις

Αγώνες Ποδηλασίας - Lepanto XCO c2 Races

Με επιτυχία για μία ακόμη φορά, ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες ορεινής ποδηλασίας Lepanto Cross Country UCI XCO C2, στη Ναύπακτο με τους Έλληνες ποδηλάτες να κατακτούν πρώτες θέσεις σε άνδρες και γυναίκες. Οι Δημήτρης Αντωνιάδης και Περικλής Ηλίας πήραν 1η και 2η θέση αντίστοιχα, την πρώτη ημέρα των αγώνων.

στην ενότητα Οικοθέμα

STREET ART  Τέχνη η Βανδαλισμός

Όταν κάνεις βόλτες στην πόλη με το ποδήλατο ή με τα πόδια, έχεις τηνευκαιρία να δεις πολλά πράγματα με«άλλο μάτι». Ο ρυθμός είναι πιο αργός και ανθρώπινος και σου επιτρέπει να παρατηρείς λεπτομέρειες πουδεν είχες προσέξει, ακόμα κι αν θεωρείς ότι ξέρεις καλά μία γειτονιά.
 
 
Η Ζωγραφική στην Ζωή των παιδιών
 
Μπαίνοντας σε ένα χώρο με χρώματα και παιδικές ζωγραφιές, όλο αυτό μοιάζει σαν ένα ταξίδι, ένα ταξίδι στη φαντασία, ένα ταξίδι στη δημιουργικότητα, ένα ταξίδι στο συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Μια παιδική ζωγραφιά απο τελεί την αναπαράσταση των σκέψεων, των συναισθημάτων, των προβληματισμών και των ανησυχιών που έχει ένα παιδί.
 
Εναλλακτικός Τουρισμός και Νομός Αιτωλοακαρνανίας
 
Οι ιδιαιτερότητές της περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας, οι φυσικές ομορφιές γεμάτες χρώματα, η πλούσια βιοποικιλότητα, η ομορφιά του τοπίου και ο οικολογικός της πλούτος κεντρίζουν το ενδιαφέρον και μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και προσέλκυσης για οικοτουρίστες από το εξωτερικό και το εσωτερικό και απλούς φυσιολάτρες.
 
Οικοπροορισμοί
 
Μοναστηράκι Φωκίδας
 
Το Μοναστηράκι είναι παραθαλάσσιο χωριό στη Δωρίδα του Νομού Φωκίδας. Βρίσκεται επί της παραλιακής εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιτέας, σε απόσταση από τη Ναύπακτο 11,5 χλμ., το Γαλαξίδι 55 χλμ και το Ευπαλίο 3 χλμ.
 
Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα θα βρείτε στις σελίδες του συγκεκριμένου τεύχους του περιοδικού. Μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε ολόκληρο ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
 
 
Διαβάστηκε 1527 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 02:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.