Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 18:06

2ο ΓΕ.Λ. Αγρινίου: Όταν τα παιδιά μας – οι μαθητές μας συγκινούν και μας γεμίζουν ελπίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου  ΓΕ.Λ. Αγρινίου εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Όταν τα παιδιά μας – οι μαθητές μας 

μας συγκινούν και μας γεμίζουν ελπίδα 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, που έδωσαν τον αγώνα τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τους 22 σε σύνολο 159 εξ αυτών, που αρίστευσαν επιτυγχάνοντας Γενικό Βαθμό Πρόσβασης μεγαλύτερο από 18 και απέδειξαν ότι το μακρύ ταξίδι της γνώσης με φιλομάθεια, φιλοπονία και υπευθυνότητα φέρνει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε μια δύσκολη από πολλές απόψεις χρονιά, με τα πιο απαιτητικά θέματα των τελευταίων χρόνων, στη Θεωρητική Κατεύθυνση πρώτευσε ο Ανδρέας Μπάδας με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης 19,60 και 19646 μόρια στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο και ακολούθησαν κατά σειρά η Ιωάννα-Μαρία Βάρρα, η Χρυσάνθη Κορδάτου, η Ιωάννα Δημητροπούλου, η Ιωάννα Καρρά, η Αικατερίνη Κατσιάδα, η Ελένη Χριστοπούλου, η Μαρίνα Δρέλλια, η Νίκη Σωτηροπούλου, η Νίκη Φαρδιά, η Ελένη Στεργίου, η Σπυριδούλα Τσεκούρα και η Αικατερίνη Αμπλιανίτη.

Στη Θετική Κατεύθυνση πρώτευσε η Μαγδαληνή Κολαζά με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης 19,38 και 19458 μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο και ακολούθησαν κατά σειρά ο Αναστάσιος Καντάνης, η Σοφία Πεσλή, η Αθηνά Παναγιωτοπούλου, ο Ιωάννης Παπαθανασίου, ο Ευάγγελος Παπούτσης, ο Θωμάς Παληκαρώνας και η Ευαγγελία Τσιρώνη, ενώ στην Τεχνολογική Κατεύθυνση πρώτευσε ο Παναγιώτης Νταλαπέρας με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης 19,00 και 19180 μόρια στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση επιβεβαίωσε την αναμενόμενη επιτυχία των μαθητών μας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα 127 φετινοί απόφοιτοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (98 σε ΑΕΙ, 23 σε ΤΕΙ και 6 σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές και σχολές του Εμπορικού Ναυτικού). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εισαχθέντων σε περιζήτητα τμήματα Ιατρικών, Νομικών, Πολυτεχνικών και Οικονομικών σχολών. Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας επιτυχόντων:

1

Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε τη μέγιστη δικαίωση αντικρίζοντας τα ικανοποιημένα πρόσωπα των μαθητών μας, οι οποίοι κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές προτίμησής τους, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι επιτυχίες αυτές των παιδιών-μαθητών μας, μας ενδυναμώνουν στο έργο μας και μας επιτρέπουν να ατενίζουμε, ως κοινωνία, το μέλλον της πατρίδας μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς των μαθητών μας, οι οποίοι στάθηκαν άοκνοι συμπαραστάτες σε κάθε βήμα του πολύχρονου κι επίπονου αγώνα τους.

Στους μαθητές μας, που δεν πραγματοποιήθηκε η επιθυμία τους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τονίζουμε ότι το ατυχές αυτό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους δεν πρέπει να τους δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης και πικρίας. Ζούμε σε εποχή πολλαπλών δυνατοτήτων, με ανοικτά πολλά πεδία ευκαιριών, αρκεί τα παιδιά και οι γονείς τους να επανεκκινήσουν τις προσπάθειές τους με αυτοπεποίθηση, οργάνωση και όραμα.

Ευχόμαστε σε όλους τους απόφοιτους μαθητές μας να συνεχίσουν με την ίδια σταθερότητα την πορεία τους και να μας διδάσκουν με το ήθος τους, παρακινώντας με το παράδειγμά τους αυτούς που ακολουθούν.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Διαβάστηκε 2388 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.