Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 22:43

Κλείσιμο χρονιάς με πολλές εμπειρίες και αναμνήσεις από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το τέλος της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς μας βρήκε στην εκδήλωση λήξης μαθημάτων και στην «γιορτή αποφοίτησης» των σπουδαστών στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Αγρινίου. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές και σπουδαστές για την χρονιά που πέρασε, τα γεγονότα που συνέβησαν και τις προοπτικές των αποφοιτησάντων στον εργασιακό χώρο.

image 01
Ο Κος Μουτόπουλος Κων/νος Δ/ντης στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Αγρινίου μας δήλωσε : «Σήμερα κάναμε την τελετή λήξης των μαθημάτων, καθότι έχουμε ακόμη τις εξετάσεις του Ιουνίου. Επειδή στις εξετάσεις τα παιδιά έρχονται σε βάρδιες σήμερα ήταν η μοναδική μέρα που ήταν όλα μαζί. Έτσι πριν ξεκινήσει το άγχος των εξετάσεων, είπαμε να κάνουμε την τελετή λήξης. Η χρονιά πέρασε πολύ γρήγορα, με εκδηλώσεις, με μεγάλη συμμετοχή των σπουδαστών, με προσπάθεια, με κόπο αλλά όλα πήγαν καλά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα παιδιά που δεν πήγαν καλά στις πανελλήνιες είναι ότι δεν τελειώνει τίποτα εκεί, συνεχίζεται η ζωή, υπάρχουν διέξοδοι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για αυτά που αγαπάνε και αυτά που θέλουν. Τα όνειρα τους μπορούν να τα κυνηγήσουν και να τα πραγματοποιήσουν. Ένας δρόμος είναι και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, υπάρχουν ειδικότητες σύγχρονες και αυτές που θέλει η κοινωνία, και η αγορά εργασιας και μπορούν να έρθουν εδώ να κυνηγήσουν το όνειρο τους μέσα από τις δικές τους σπουδές»


image 05
Ο Νικόλαος Πάνου είναι σπουδαστής στο τμήμα Κομμωτικής του ΙΕΚ ΟΑΕΔ, έχει τελειώσει το 1ο έτος και σχετικά με την χρονιά που πέρασε μας δήλωσε: «Φέτος για το 2018 πήραμε μέρος στην έκθεση HAIRPROF που έγινε τον Μάρτιο στην Αθήνα, όπου συμμετείχαμε στο HAIR STUDENT OF THE YEAR σε δυο θέματα, αντρικό και μαθητικό που κατέλαβα την 11η θέση σε 45 άτομα και στο γυναικείο την 15η θέση σε 70 άτομα. Επίσης πριν από δύο εβδομάδες πήραμε μέρος στο «Hair Innovation 2018» στην Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στο GRAND HOTEL. Πήρα μέρος σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο, στο Κομμωτών Αντρικού κουρέματος, στο OLD SCHOOL BARBER και πήρα την 3η θέση. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ξεκίνησα πολύ δειλά με προτροπή του αδελφού μου που είναι ήδη επαγγελματίας κομμωτής στο Αγρίνιο με δική του επιχείρηση. Αν αγαπάς αυτό που επέλεξες να κάνεις θα τα καταφέρεις, όλα γίνονται και γίνονται από την μια μέρα στην άλλη, αρκεί να το προσπαθήσεις. Μετά τα πρώτα βήματα μέσα απο μια σχολή, αν έχεις την θέληση και την πίστη όλα μπορούν να γίνουν. Η φοίτηση μου εδώ πήγε πολύ καλά για πρώτη χρονιά αν και δεν το περίμενα καθότι άργησα να ξεκινήσω το επάγγελμα αυτό και διαπίστωσα ότι στα 28 μου άξιζε να το κάνω και μου αρέσει. Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους αναγνώστες σας είναι ότι άμα πιστέψεις και δεις μπροστά τότε θα τα καταφέρεις και μπορείς να κάνεις πολλά. Μακάρι όλοι να έχουν την υγειά τους και πίστη, τότε όλα μπορούν να γίνουν»


image 07

Η Ελένη Ριζογιάννη είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και σχετικά με την φοίτηση της στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ μας δήλωσε: «Ήταν πολύ ωραία, περάσαμε θαυμάσια, δύο χρόνια εδώ μάθαμε πολλά πράγματα, συνεργαστήκαμε με τους καθηγητές και τους διευθυντές μας πολύ καλά. Λάβαμε μέρος σε εκθέσεις και πήγαμε σε ιδρύματα με παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα κουρέψαμε, προσφέραμε φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Η κομμωτική για μένα μου άρεσε από μικρή ήταν το χόμπι μου και το ακολούθησα τώρα και επαγγελματικά. Σε όλα τα παιδιά θέλω να πω ότι ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, να μην το βάζουν ποτέ κάτω, να κάνουν αυτό που θέλουν και αγαπάνε πραγματικά και όχι ότι τους υποβάλλουν οι άλλοι, γιατί δεν θα το αγαπήσουν ποτέ»


image 16
Η Μαρία Μουρτζάπη τελείωσε το Δ’ εξάμηνο της Κομμωτικής μας μίλησε για την φοίτηση της και την χρονιά που πέρασε: «Όλα ήταν τέλεια, περάσαμε πολύ όμορφα. Την Κομμωτική την ήθελα από μικρή και μάλιστα δεν έδωσα πανελλαδικές για να έρθω εδώ και να κάνω αυτό που μου άρεσε και ήθελα πολύ. Πήγαμε σε πολλές δράσεις, σε εκθέσεις, λάβαμε μέρος σε διαγωνισμούς, πήγαμε σε διάφορα σεμινάρια, όπου πήραμε βεβαιώσεις παρακολούθησης που θα μας χρειαστούν στο μέλλον, προσφέραμε φιλανθρωπικό έργο. και κάναμε πολλά ακόμη. Αυτό που θέλω να πω στα παιδιά που σκέπτονται να έρθουν εδώ, είναι να το κάνουν άφοβα να το εμπιστευτούν, καθότι και το περιβάλλον είναι πολύ καλό και οι καθηγητές και οι διευθυντές και γενικά η φοίτηση είναι πολύ ευχάριστη και περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Αρκεί βέβαια να κάνουν αυτό που αγαπάνε και θέλουν. Γιατί αν δεν το αγαπάνε δεν θα καταφέρουν τίποτα»


image 12

Η Ασινέθ Τριανταφύλλου είναι στο Δ’ εξάμηνο της Κομμωτικής και μας μίλησε για την φοίτηση της και την χρονιά που πέρασε: «Έμαθα πολλά, είχαμε πολλές εκπλήξεις, συγκινήσεις, δημιουργήσαμε πολλά πράγματα, ήταν πολύ ωραία. Η Κομμωτική ήταν το όνειρο μου από μικρή και το ακολούθησα. Πήγαμε στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην HAIRPROF, πήγαμε στο ίδρυμα «Παναγία Ελεούσα»-«Χαμόγελο του παιδιού»…, επιμεληθήκαμε τα παιδιά και γενικά όλη την χρονιά κάναμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και περάσαμε πολύ καλά. Το μήνυμα στα παιδιά που ψάχνουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι να κυνηγήσουν το όνειρο τους και να μην το βάζουν ποτέ κάτω»


image 17
Η Μαρία Σταμούλη είναι στο Β’ εξάμηνο της Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Μου άρεσε η Κομμωτική και βρήκα την ευκαιρία να έλθω και το σπουδάσω εδώ. Η Κομμωτική είναι και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Περάσαμε πολύ ωραία, όλη η διαδικασία ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και περάσαμε όμορφα όλοι μας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα παιδιά είναι ότι αν θέλεις κάτι και το αγαπάς και το βάλεις στόχο θα το καταφέρεις κάποια στιγμή σίγουρα. Αρκεί να το αγαπάς»


image 18
Η Ειρήνη Κατσανάκη είναι στο Β’ εξάμηνο της Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Η Κομμωτική ήταν όνειρο μου από μικρή και ήρθα εδώ για να το μάθω και να ασχοληθώ επαγγελματικά. Εδώ είναι πολύ ωραία, από όλες τις πλευρές, το περιβάλλον, οι καθηγητές. Πήγαμε σε διάφορες εκθέσεις Θεσσαλονίκη, Αθήνα και γενικά κάναμε χρήσιμα και ωραία πράγματα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Το μήνυμα μου προς τα παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο, είναι να ακολουθούν τα όνειρα τους, με όποιο τίμημα και να έχουν τον στόχο τους μπροστά και να τον ακολουθούν με οπουδήποτε δυσκολία»


image 22
Η Μαρία Μιχαλοπούλου είναι στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στο 1ο έτος και μας δήλωσε: «Το περιβάλλον στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι πολύ καλό, οι εκπαιδευτές πολλοί καλοί και προσπαθούν για το καλύτερο και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις μας. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάτι σαν βάση η συγκεκριμένη ειδικότητα καθότι έχουμε ένα ανεβασμένο επίπεδο εκπαίδευσης και νομίζω ότι το αντικείμενο απευθύνεται σε ευρεία γκάμα επαγγελμάτων από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα. Εδώ όπως είπαμε περνάμε καλά, μαθαίνουμε πράγματα και αξίζει ο κόπος που είμαστε εδώ»


image 25
Η κα Κύρκου Ιωάννα η οποία είναι οικονομολόγος και εκπαιδεύτρια στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομία του ΙΕΚ, μας δήλωσε: «Επειδή το τμήμα ήταν για ενήλικες φέτος είχαμε ένα πολύ ενδιαφέρον μίγμα από ηλικίες και εμπειρίες. Η ύλη προσαρμόστηκε ανάλογα, καθότι οι σπουδαστές ήταν από λυκειακές τάξεις έως επαγγελματίες 25 ετών. Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Όσο αφορά μαθητές που δεν θα περάσουν στις πανελλήνιες έχω να πω ότι οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος. Τα πανεπιστήμια και οι σπουδές σε αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα σου δώσουν δουλειά, ενώ τα ΙΕΚ και οι πρακτικές σχολές είναι πιο σίγουρα για δουλειά στις μέρες μας. Βέβαια η πανεπιστημιακή μόρφωση είναι άλλου επιπέδου αλλά πιστεύω ότι σήμερα έχουμε πολλούς πανεπιστημιακούς με πτυχία και λίγους τεχνίτες. Τα παιδιά που τελειώνουν εδώ πάντως είναι πιο σίγουρο ότι θα βρουν δουλειά καθότι κάνουν και την πρακτική τους έξι μήνες και έχουν καλύτερη επαφή με τον χώρο εργασίας»


image 27
Η Αρτεμισία Παπουτσή είναι στο 4ο εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Η Κομμωτική ήταν το όνειρο μου από μικρή, ήθελα να ακολουθήσω την τέχνη αυτή, δεν ήθελα να δώσω πανελλήνιες. Δουλεύω τρία χρόνια και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ περάσαμε πολύ καλά, ήταν όλοι οι καθηγητές πολύ δοτικοί και συνεργάσιμοι. Συνιστώ σε όλα τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι και όχι αυτό που τους επιβάλουν οι άλλοι. Μόνο τότε θα επιτύχουν στην ζωή τους»


image 29
Η Μαρίνα Τραγουλιά είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: « Και εγώ ήθελα από μικρή να ακολουθήσω την κομμωτική, ήταν το όνειρο μου και έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τις καθηγήτριες του ΙΕΚ που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Συνιστώ στα παιδιά να πραγματοποιούν τα όνειρα τους γιατί αλλιώς θα το έχουν απωθημένο. Όταν το όνειρο μας γίνεται πραγματικότητα, αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με περισσότερο πάθος και ευχαρίστηση»


image 30
Η Παρασκευή Χρηστάκη είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Εδώ ήταν όλα πολύ καλά, τα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές κλπ. Πέρα από τα μαθήματα πηγαίναμε και σε εκδηλώσεις έξω, σε σχολεία με ειδικές ανάγκες, σε ΚΑΠΗ, στο μαθητικό φεστιβάλ για τις θεατρικές παραστάσεις άλλων σχολειών. Λαμβάναμε μέρος σαν κομμωτές, κουρεύαμε, χτενίζαμε, πάντα με την βοήθεια των καθηγητών μας. Μας ενέπνευσαν πολύ οι καθηγητές και το 1ο και το 2ο έτος και ήταν πολλοί καλοί μαζί μας. Εγώ έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα και το ίδιο συνιστώ και στα άλλα παιδιά»


image 32
Ο Μάνθος Θεοδωρόπουλος είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Η κομμωτική μου προέκυψε τυχαία από ένα γεγονός με ένα φίλο μου και σκέφτηκα να το ακολουθήσω. Η φοίτηση μου και η συνεργασία με τους καθηγητές ήταν πολύ καλή και σε όλα τα επίπεδα περάσαμε πολύ καλά. Συνιστώ σε όποιον το αγαπάει να έρθει αλλιώς όχι. Εγώ δουλεύω επαγγελματικά τρία χρόνια σε διάφορα κομμωτήρια και είμαι ευχαριστημένος»


image 34
Η Μαρία Μαντζάνα είναι στο Δ’ εξάμηνο στο τμήμα Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Το ήθελα πολύ να το σπουδάσω και μου αρέσει το επάγγελμα της κομμωτικής. Θέλω να σπουδάσω και αισθητική. Εδώ περάσαμε πολύ καλά και κάναμε ταξίδια σε άλλες πόλεις. Πήραμε μέρος στην HAIRPROF στην Αθήνα, προσφέραμε, φιλανθρωπικό έργο σε διάφορα ιδρύματα και γενικά περάσαμε το έτος με πολλές δράσεις και εκπαίδευση. Στα παιδιά που δεν θα περάσουν πανελλήνιες συνιστώ να έρθουν στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ αν τα αντικείμενα που θέλουν ταιριάζουν με αυτά που διδάσκονται εδώ. Αρκεί να το αγαπάνε και να το θέλουν»


image 38
Η κα Κοσμά Παναγιώτα είναι εκπαιδευτικός Κομμωτικής τέχνης και μας δήλωσε: «Η χρονιά φέτος τελείωσε με πολλές δράσεις. Βάλαμε στόχο τις δέκα αλλά τελειώνουμε με είκοσι δύο. Κουρέψαμε, χτενίσαμε πολλούς συμπολίτες μας, στα ΚΑΠΗ, στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, στο ΕΕΕΕΚ Αγρίνιου. Προσφέραμε δηλαδή και κοινωνικό έργο. Λάβαμε μέρος σε διαγωνισμούς και έχουμε διακριθεί, στην HAIRPROF της Αθήνας και στον «Hair Innovation 2018» στην Θεσσαλονίκη. Στην εκπαίδευση εργάζομαι από το 1999-2000. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ καλές, έχουμε κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό. Με τους σπουδαστές ανεπτύχθησαν σχέσεις συναδελφικότητας-εμπιστοσύνης και σεβασμού. Από το 1ο Εξάμηνο τους ρίξαμε στα βαθιά και ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και να γίνουν σωστοί επαγγελματίες. Όσον αφορά τα παιδιά που δεν θα περάσουν τις πανελλήνιες έχω να τους πω ότι δεν τελείωσε τίποτα και σίγουρα μπορούν να βρουν κάποιο ταλέντο που έχουν και να το εξελίξουν με πολύ καλύτερες προοπτικές εργασίας»

image 43
Η κα Μαρία Κουτσοσπύρου είναι εκπαιδευτικός και συνεργάζεται πολλά χρόνια με την Παναγιώτα Κοσμά. Η ίδια μας δήλωσε: «Δουλεύουμε μαζί και συνεργαζόμαστε πολύ καλά με την Γιώτα, κάτι που προσπαθούμε να το μεταφέρουμε και σε αυτά. Δηλαδή να συνεργάζονται, να αλληλοβοηθιούνται και να αλληλοϋποστηρίζονται. Όλα αυτά τα χρόνια δεν τους έχουμε αφήσει, παρόλο που έχουν φύγει από το σχολείο μας. Όταν απευθύνονται σε εμάς, εμείς τους συμβουλεύουμε και προσπαθούμε πάντα να τους δώσουμε λύσεις σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Είμαστε δίπλα τους σε τυχόν δυσκολίες που έχουν, σε επαγγελματικές εφαρμογές άλλα και στην πιστοποίηση τους. Αξίζει να πούμε ότι δουλεύουμε και σε άλλα σχολεία αλλά η αντιμετώπιση που έχουμε εδώ από την διεύθυνση είναι κάτι που δεν μπορούμε να το περιγράψουμε. Μας βοηθάνε πάρα πολύ, μας δίνουν το ελεύθερο να πάμε έξω να δείξουμε στους σπουδαστές μας ότι η κομμωτική δεν είναι το να ανοίξουμε μόνο κομμωτήριο, αλλά υπάρχουν και άλλοι ορίζοντες όπως το να γίνουν κομμωτές στο θέατρο, στην τηλεόραση, να γίνουν τεχνικοί σε εταιρείες που κάνουν σεμινάρια κλπ. Η κομμωτική προσφέρει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Προσπαθούμε να τους δείξουμε και άλλους ορίζοντες, κάνουμε διάφορα project κάνουμε αναδρομή σε άλλες εποχές π.χ. σε χτενίσματα στην αρχαία Ελλάδα και πολλά ακόμη που δεσμευόμαστε να τα παρουσιάσετε σε επόμενο άρθρο. Γενικά προσπαθούμε να ανοίξουμε τον ορίζοντα των σπουδαστών ώστε και αυτά να τύχουν μιας καλής επαγγελματικής σταδιοδρομίας»


Επικοινωνία ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Τηλέφωνο : 26410 32982
Fax : 26410 23008
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση : Εθνική Οδός Αγρινίου Αμφιλοχίας

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOF.gr

Διαβάστηκε 11164 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033