Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:06 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 19:10

Στην ιστορία αυτό θα μείνει, Αγρίνιο έκαναν τη Νέα Σμύρνη... (pics, vids)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία! Εννιά χρόνια πέρασαν από το απόγευμα που περισσότεροι από 10.000 Αγρινιώτες βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και... πέταξαν στα ουράνια με τη νίκη του Παναιτωλικού και την άνοδο στην Football League.

Πέρασαν 9 χρόνια. Ο Παναιτωλικός... στέριωσε για τα καλά στα σαλόνια της Super League. Πέτυχε μερικές σπουδαίες νίκες κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, οι φίλοι του είδαν σπουδαία ονόματα να έρχονται στο Αγρίνιο είτε ως παίκτες του Τίτορμου, είτε ως αντίπαλοι. Άλλαξαν πολλά από εκείνο το απόγευμα της 23/5/2009, εκτός από ένα πράγμα.

Η ισχυρή μνήμη όσα χρόνια και να περάσουν θα... προστατεύει για τα καλά στο μυαλό και την ψυχή του κάθε φίλου του Παναιτωλικού το «πάρτι της Νέας Σμύρνης». Ειδικά όλοι όσοι ήταν παρόντες, ποτέ δεν λησμονούν αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που έζησαν εκείνη την μέρα. Την... εκτόξευση στους «7 ουρανούς» στην τελευταία φάση του αγώνα.

Εκείνο το γκολ του Παλαιολόγου που διαμόρφωσε το 2-1 κι έστειλε την ομάδα στην Β΄εθνική. Μια κεφαλιά που πέρασε στην ιστορία. Τα επόμενα χρόνια στο Αγρίνιο πανηγύρισαν κι άλλες ανόδους, κι άλλες σημαντικές επιτυχίες. Καμία όμως δεν έφερε την έκρηξη που ήταν το αποτέλεσμα της νίκης στο μπαράζ με την Ρόδο. Περισσότεροι από 10.000 οπαδοί των «καναρινιών», καθιστούν εκείνο το ματς, ακόμη και σήμερα σημείο αναφοράς στην ποδοσφαιρική Ελλάδα.

 
 
 
gazzeta.gr
 
Διαβάστηκε 1343 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαϊος 2018 00:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.