Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 18:21

Ο Άγιος Κωνσταντίνος στο Αγρίνιο, οι προσφυγικές καταβολές και τα αξιοθέατα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως μια προέκταση του Αγρινίου, ο Άγιος Κωνσταντίνος με τα χαμηλά σπίτια και το πράσινο αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αποφόρτιση και ξεκούραση από τους πολύβοους δρόμους της πόλης.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης του Αγρινίου και αποτελούσε παλαιότερα ανεξάρτητο δήμο. Η ιστορία του ξεκινάει ουσιαστικά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή όταν εκεί δημιουργήθηκε ένας καταυλισμός για να στεγάσει τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Τα προσφυγικά αποτελούν κομμάτι της ιστορίας του Αγίου Κωνσταντίνου καθώς πολλοί άνθρωποι από την μικρασιατική καταστροφή έφτιαξαν σε αυτή τη συνοικία 
τα νέα τους νοικοκυριά, ασβεστωμένα με λουλουδάκια στις αυλές.

Στο κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου υπάρχει και το μνημείο προσφύγων όπου απεικονίζει μια μάνα με φόντο το τσούρμο προσφύγων κατά τον ξεριζωμό τους από τη Μικρά Ασία.

Κάθε χρόνο στον Άγιο Κωνσταντίνο τιμάται δεόντως για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, καθώς συμπίπτει και με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος παρά τα λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης του Αγρινίου, έχει χαμηλούς ρυθμούς και ιδιαίτερα σημεία που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ψυχική και σωματική ηρεμία σας.

Ένα από αυτά τα σημεία είναι και οι μικροί καταρράκτες κοσμούν την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στο τέλος της οδού Εργάνης, όπου σου δίνουν την ευκαιρία για μία διαφορετική «ανάσα» από την φασαρία της πόλης.


O νέος μεγαλοπρεπής Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου θεμελιώθηκε το 1978 για να καλυφθούν οι λατρευτικές ανάγκες των προσφυγών.


Η δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων.

Το μνημείο των προσφύγων.

iaitoloakarnania.gr
 
Διαβάστηκε 3087 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 19:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.