Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 18:12

Οι δρόμοι του παραπέντε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Γιάννης Μαυραγάνης

Για κάποιους το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς (παραπέντε) είναι εμπειρία ζωής, για άλλους αίσθηση ελευθερίας. Το βέβαιο είναι πως είναι μια ονειρεμένη κατάσταση που βιώνει ο καθένας μας που ασχολείται με αυτό το αεράθλημα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το παραπέντε είναι ένα μονοπάτι, ένας ιδεατός δρόμος που σε οδηγεί ψηλά σε σφαίρες όπου δοκιμάζονται τα όρια του ανθρώπου.

Την χαρά αυτή μπορεί να την νιώσουν, όχι μόνο οι πιλότοι και οι εκπαιδευτές αλλά και οι επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν από κοντά μια πτήση. Επίσης υπάρχει τρόπος να πετάξει κάποιος κάνοντας πτήση με διθέσιο αλεξίπτωτο πλαγιάς δηλαδή να είναι επιβάτης και πιλότος έμπειρος εκπαιδευτής.

Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά είναι απαραίτητο να υπάρχει η εύκολη πρόσβαση δηλαδή βατοί δρόμοι και όχι ιδεατοί.

Το πρόβλημα της προσβασιμότητας στις απογειώσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας σταδιακά επιλύεται με την παρέμβαση των δημοτικών αρχών. Έτσι μετά τον Δήμο Ναυπακτίας που βελτίωσε τον δρόμο που οδηγεί στην Βαράσοβα, ο Δήμος Μεσολογγίου έκανε ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης του δρόμου που οδηγεί στην απογείωση στα Ρέτσινα. Λέγοντας μεγάλο, εννοώ ως προς την σημασία του επειδή η απογείωση στα Ρέτσινα είναι η μοναδική απογείωση που υπάρχει στον Δήμο μας. Δίνεται έτσι η δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού και επισκεψιμότητας επειδή θα μπορούν πλέον να οργανώνονται αγώνες, άλλες εκδηλώσεις που αφορούν το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, αλλά και τουριστικές διθέσιες πτήσεις.
Αξίζει λοιπόν να πούμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στους τοπικούς φορείς. Ιδιαίτερη προσπάθεια κατέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κοντογιάννης Γεώργιος και ο πρόεδρος της τ.κ. Ρετσίνων κ. Καλαμάκης Αντρέας. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον εκπρόσωπο του τμήματος Αλεξίπτωτου Πλαγιάς στην Αερολέσχη Μεσολογγίου κ. Τσεκούρα Γεώργιο.

parapente-2

parapente-3

parapente-4

parapente-5

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2893 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 19:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.